Geçtiğimiz haftasonu oynanmış olan Kış Mevsimi Finali çok heyecanlı geçti. SuperMassive ve Beşiktaş.Oyunhizmetleri arasında gerçekleşen karşılaşma izleyecilere büyük bir seyir zevki yaşattı. Lafı fazla uzatmadan SuperMassive’ı Kış Mevsimi Şampiyonu yapan noktaları ve 2 takımın benim gözümden olan oynanış noktalarını sizlerle paylaşıyor olacağım.

1. Maç

Final serilerinin ilk maçının ne denli önemli olduğunu şüphesiz ki hepimiz bilmekteyiz. İlk maçı almanın verdiği rahatlık ve rakibinizin yasaklama ekranı değişikliliğine zorlaması, ilk maçının önemini gösteren nedenlerden sadece birkaçı.

Lafı pek uzatmadan ilk maçımıza geçelim. Beşiktaş’ın seçim ekranı gayet metaya yönelik oldu ve lig süresince seçilen şampiyonları seçtiler. Oysa SuperMassive böyle yapmadı ve bunun ekmeğini maç esnasında bolca yediler. Üst koridora tank Fizz seçimini yapan fabFabulous, seri boyunca adından çok söz ettirdi. Daha dakika 5 iken, SUP ekibi üst koridorda Gragas, Trundle ve Nautilus üçlüsüne kule altı girip, ölmeden 3 skor almayı başardı. Oyunun 5. dakikasında izleyenlerin aklına gelen şu idi: “Bu çocuklar gerçekten çalışmış.” Oyunun ortalarına doğru her ne kadar BJK tarafından skorlar da alınsa da ne skorda, ne kule sayısında ne de altında öne geçebildiler. 29. dakikada Beşiktaş’ın ejder girişiminden sonra SUP tarafından yapılan baskından sonra SUP üstünlüğünü kabul ettirdi.

1. Maçın Öne Çıkan Notları

Ormancı şampiyon farkı: SUP takımının ormana Graves seçimi, BJK’nin Gragas seçimine nazaran kat kat daha etkili oldu. Maç boyunca Gragas’tan güzel ultiler izlesek de SUP takımının yaptığı kompozisyonla savaşla girip çıkması pek de zor değildi. Öte yandan Graves’ın çıkardığı hasar da dillere destandı.

Mobil destek farkı: BJK Hibiki saldırı gücü taşıyıcısına destekte bulunurken, SUP Dumbledoge ise takımına destekte bulundu. Trundle’ın şampiyon yetenekleri SUP’u durdurabilecek düzeyde değildi oysa Bard ise Trundle’a göre daha kullanışlı oldu.

Antreman farkı: İzleyenlerin de kolayca tanık olduğu bir şey var ise SUP bu maça BJK’den fazla çalışmış.

Üst Koridor Fizz: Bizlerin de beklemediği gibi BJK oyuncuları da bu seçimi beklemiyor olsa gerek ki Fizz’e karşı çok zorlandılar. Özellikle fabFabulous bu şampiyonla çok güzel oynadı.

Azir’i seçen oyuncu: Bildiğiniz üzere Azir’i biz Şampiyonluk Ligi’nde Immortoruyla tanıdık. Ancak Naru’da Azirle ne kadar iyi oynadığını bizlere final karşılaşmalarında gösterdi. Tahminimce Azir seçimini BJK ekibi beklemiyordu.

2.Maç

İkinci maç serinin en heyecanlı maçıydı. SUP ekibi şampiyon seçiminde çok rotasyon yapmadı. BJK ise bambaşka bir takım oldu. Maçın kaderini belirleyen baron savaşları ve ayrık ittirme oldu. Maçın başından beri savaşlarda rahatlık vermeyen fabFabulous Trundle’ı, maçın ortalarından itibaren de ayrık ittirmesiyle rakip takıma sıkıntılar yarattı. Öyle bir ayrık ittirme ki sonunda BJK takımının oyuncularına karşı Nexus’u alma yarışına girdi. Birinci baron denemesi Beşiktaş ekibinden geldi ve tam anlamıyla “Çaresizlik Baronu” idi. SUP’un yaptıklarına cevap veremeyen BJK ekibi, “Ee napalım abi, baron alalım bari” düşüncesiyle girdiği baronu kaybetti. 2. baron denemesinde ise baronu denemeden önce Ruvelius’un adeta tankmış gibi ön safhalara atılması ve taşıyıcı rolüne bürünmesiyle beraber Beşiktaş’ın takım savaşı kazanmasıyla birlikte baronu aldılar. Baron gücünü iyi kullanan Beşiktaş, Nexus yarışından galibiyeti alan taraf oldu.

2. Maçın öne çıkan notları

fabFabulous farkı: Tamam serinin ilk maçında tank Fizz oynadınız ve rakibinizi şaşırttınız. Ama bu sefer tanıdık bir şampiyon olan Trundle seçimi geldi ve onu da harika oynadı. Ayrık ittirmesiyle sanki Beşiktaş 2 takıma karşı mücadele ediyor hissi uyandırdı.

Orta Koridor’da güç farkı: 2. maçta ise 1. maça nazaran güç Beşiktaş ekibinden yanaydı. Immortoru seçtiği Lux ile birlikte istenilen oyunlara ve hasarlara cevap verdi

Mobil Desteği Cezalandır: Mobil desteği durdurmanın tek bir yolu var ki sizin de mobil olmanız. Dumbledoge’un oyun yapmasını önleyen Beşiktaş ekibi, ilk maç gibi senaryolara izin vermedi.

Saldırı Gücü TAŞIYICISI: Evet Ruvelius’tan bahsedeceğiz. Eğer Ruvelius’u agresifleştirirseniz, durduramazsınız. Ancak Ruvelius’un agresif oynaması için takımının önde olması gerekiyordu ki neyse bu seride Beşiktaş ekibi SUP’a karşılık verebildi. Bu oyunla beraber zaten Ruvelius 3. oyunda Kalista’yı görmesine SUP tarafından izin verilmedi.

3. Maç

Üçüncü maç Beşiktaş adına, özellike Ruvelius adına tam bir hayal kırıklığıydı. 2. maçta taşıyıcı olan Ruvelius, o kadar basit bireysel hatalar yaptı ki bunu finalde yapamazsınız, yaparsanız da böyle cezalandırılırsınız. Ayrıca bu maçta da bariz bir ormancı farkını da görmüş olduk. Seri boyunca 2 kere ormancı rolüne Kindred seçimi yapan BJK, bu seçimden pek de faydalanabildiği söylenemez.

3. Maçın öne çıkan notları

Saldırı Gücü Taşıyamazsa Ne Olur?: Söz konusu yine Ruvelius. Bir maç önce oyunun en iyisiyken, 3. maçta maçın en kötüsü nasıl olunur? Yapılan bireysel hatalar tekli derecede görülmesi zor türden. Öyle görünüyor ki sorumluluk almak istedi ama taşıyacakken tam anlamıyla saçmaladı.

Ormancı Şampiyon Farkı: Takım savaşlarında Beşiktaş ekibinin doğru konumlanmasını engelleyen en büyük faktör şüphesiz ki Stomaged’in Gragas’ıydı. Özellikle üst koridorda Ruvelius’un gideceği yere patlayan fıçısını yollayan Stomaged, hafızalara bu hareketiyle kazınmayı başardı.

4.Maç

Serinin son maçında ise Beşiktaş 14. dakikada katliam vererek finali kaybettiklerine kendilerine de inandırdılar. Oyuncular odak noktasını kaybedip 14. dakikadan itibaren oyun sonuna kadar sadece 2 skor çıkarabildiler.

Serinin öne çıkan notları

Seçim Ekranı: Burada düşünülmesi gereken çok önemli bir şey var. Normal şartlarda kaybettiğiniz bir oyunun ardından diğer maçta rakibinizin taktiğini bozmak istersiniz ve seçim ekranında yasaklamalar getirirsiniz. Bunu SUP ekibi bir maç kaybetmesine rağmen yaparken, Beşiktaş ekibi yapmadı. 4 maç boyunca SUP ekibi için Azir, Graves, Fizz, Bard kilit şampiyonlar olmasına rağmen pek yasaklama göremedik.

Taşıyıcı destek farkı: İki takım arasında gözle görülen en büyük farklardan biri destek oyuncularıydı. Dumbledoge seri boyunca Hibikiye göre çok daha fazla şey yaptı.

fabFabulous farkı: Oyun anlayışıyla, yaptığı seçimlerle yine farkını bizlere gösterdi. Bu seriyle beraber resmen uyuyan devi uyandırdılar.

Oyun anlayışı ve çalışma farkı: Dikkat ettiyseniz SUP ekibi 4 maçta da birbirinin neredeyse aynısı olan şampiyon seçimleri yaptılar, tabii bunun oluşmasında BJK’nin yasaklama ekranında yaptığı hatalar da büyük.  Metaya göre değil de daha çok kendi bildiğimiz oyunu oynarız anlayışıyla oynayan SUP ekibi, istediği oyunları vadide fazlasıyla gösterdi.