Bir Leauge of Legends Büyük Final’i daha geride bıraktık. Her Büyük Final etkinliğinde olduğu gibi Riot Games izleyicileri ekranların başına ve Ülker Arena‘ya çekmeyi başardı. Hazırladıkları gösterilerle etkinliğe güzel bir giriş yapıldıktan sonra bir de Murat Kosova sürpriziyle beraber etkinliğin giriş kısmı tamamlanmış oldu. Ancak tek sürpriz bu olmadı. Böyle muhteşem bir girişin ardından bizleri muhteşem maçları bekleyeceğini kim tahmin edebilirdi ki? Tabii bir de böyle sürpriz maç sonucunu. Dark Passage, SuperMassive‘i 3-0‘lık bir net skorla yenmeyi başardı.

Özellikle TBF 2015 için çoğu eSpor takipçisi maçların sıkıcı geçmesinden şikayetçi oluyordu. Gelişen süreçte değişen metalarla beraber TBF 2016‘da ise çok daha akıcı bir oyun izleme şansı yakaladık. Güzel takım oyunlarının yanında öyle outplayler gördük ki hop oturduk hop kalktık.

Bir de şu konuya değinmekte fayda var. Sahneyi orta tarafa alma kararı belki de Riot’un bu sene verdiği en iyi karardı. Böylelikle salonu dolduran her eSpor sever maçı rahatlıkla izleyebildi. Bir de bu sene ışıklandırmalar ve sahne kullanımı gerçekten harikaydı.

Gel gelelim taraftarlara. Gerçi taraftar kelimesi yanlış olur. Çünkü Beşiktaş eSpor takımı veya başka bir profesyonel futbol takımı o sahneye çıkmadığı sürece sanırım etkinliğe gelenler taraftar değil, izleyici olmaya devam edecek. Bunun iyi bir şey mi kötü bir şey mi olduğuna siz karar verin. Ancak bir gerçek var ki salon içerisinde hani bir tezahürat, bir coşku pek yoktu. Bununla beraber Riot ekibi geçtiğimiz Büyük Finallerde seyirciyi coşturan bir takım konuşmalar, hareketlendirmeler yapıyordu. Bunu bu sene maalesef göremedik. Neyse ki izleyenler buna pek de ihtiyaç duymadı. Çünkü maç sırasında öyle oyunlar döndü ki heyecan zaman zaman doruğa yükseldi.

İşte böyle bir ortamda, böyle bir atmosferde Büyük Final oynandı. Şimdi ise maçlara göz atalım. Takımları tek tek ele almak gerekirse:

Dark Passage:
Aslında tek bir cümle bu takımı özetleyecek şekilde. Dersini çalışmış. Her maç sonucunda insanların ağzından çıkan şey şuydu: “Şükrü “Lelouch” Şentürk sayesinde DP böyle.” Kesinlikle DP’nin böyle oynamasında Lelouch’un katkısı büyük. Her üç karşılaşmada da seçim ekranını kazanan taraf Dark Passage oldu. Gerçekten de metayı iyi analiz etmişler. SuperMassive’in kilit oyuncusu Mustafa “Dumbledoge” Gökseloğlu’nu durdurmayı başardılar. Dark Passage destek oyuncusu Burak “rogu” Eryol resmen Dumbledoge’ın gölgesi gibi haritada dolaştı durdu ve yapmak istediği tüm oyunlara engel oldu. Andrei “Xerxe” Dragomir ise kendi ormanıymış gibi karşı ormanı talan etti. Hecarim yüzü göremeyen Xerxe buna ihtiyaç dahi duymadı. Dark Passage orta koridor oyuncusu Rasmus “Caps” Winther ise adeta bir şahaser gibiydi. Uzun zamandır Büyük Finallerde böyle outplayler görmemiştik. Özellikle oynadığı Lissandra ve Vladimir oyunlarıyla Koray “Naru” Bıçak’ı haritadan sildi.

SuperMassive:
Büyük yatırımlar, büyük oyuncular derken TBF’de büyük hüsran. Sup’un 3-0 skorla yenilmesini herhalde kimse beklemiyordu. İlk karşılaşma aslında onlar için gayet iyi başlamıştı. Ancak Naru öyle bir yerde yakalandı ki tüm üstünlük Dark Passage tarafına geçti. Riot Regarnur’un Riot Johhny‘e dediği gibi” Sen ben yakalanırız da, en çok da Caner yakalanır. Abi sen Narusun, sen nasıl ya?” İkinci maç  ise Dp’nin ezici bir orman ve orta koridor üstünlüğüyle geçti. Üçüncü maçta ise Sup’un artık bir şeyler yapalım maç gidiyor edasıyla alt koridorda aşırı agresif oynaması sonucunda değişen bir şey olmadı. SuperMassive adına olumlu olan tek şey fabFabulous‘un güzel performansıydı. Her üç oyunda da kendi koridorunu kazanıp, tek başına koridorları itmeyi başardı.

DSC_0768-min

Kısaca bir de koridorları özetlemek gerekirse üst koridor Sup lehine, Orta koridor ve orman Dp lehine ve alt koridor ise dengeliydi.

Xerxe ve Caps‘in böyle kalabalık karşısında ilk defa çıkıyor olmaları çoğu kişi tarafından olumsuz bir etken olarak düşünüldü. Ancak buna rağmen her iki oyuncu da kendilerinden bekleneni fazlasıyla verdiler. Şu an bu iki oyuncunun WildCard‘da mücadele edip edemeyeceği ise belli değil.  Umuyoruz ki bu iki oyuncu Dp’de yer alıp, bizleri en iyi şekilde temsil etme fırsatı bulurlar.

Yaz Mevsimi’nin En İyi Oyuncuları ise takipçilerin oylarıyla ve Euphony, Glandal, Gtrst, Jhonnie, NoelDayi, Regarnur, Scarlet, Secondbest, tonbaliklimakarna, Trielbaenre’den oluşan jürinin katkısıyla belirlendi.

En iyi üst koridor: Marshall
En iyi ormancı: Xerxe
En iyi orta koridor: React
En iyi nişancı: HolyPhoenix
En iyi destek: Dumbledoge
En iyi koç: Hatchy