Farklı sınıflar, farklı güç seviyelerini beraberinde getirir. Oyun hala beta aşamasının erken zamanlarında olsa da, bazı kahramanlar rekabet noktasında organize oyunlarla kendilerini net şekilde göstermeye başladılar.

Overwatch sıkı dengeler üzerine kurulu bir oyun, ve bir kahramanın gücü diğerlerinin arasından sıyrıldığında bunu fark etmesi çok kolay oluyor. Bu güç çoğunlukla kendisini maçın git gellerini kontrol eden aşırı esneklik veya benzersiz kabiliyetler olarak ortaya çıkıyor, zavallı Torbjörn’ün yapamadığı şeyler gibi. Ancak her ne kadar Torbjörn biraz durumsal olsa da, onu güçsüz diye nitelemek yanlış olur. Oyuncu kabiliyeti ve uyumluluğu daima kahramanların güç seviyelerinin en büyük belirleyici özelliği olacak, ne de olsa oyunun dengeleri kahramanlar arasında her an geçiş yapabilmeye bağlı.

Ve, geldik. Bu 5 kahraman rekabet ortamının demirbaşları olacak gibi duruyor ve sebepleri de aşağıda.

Mercy

overwatch_wallpaper__mercy_by_haikai13-d86ksi2

Organize bir takım daima Mercy ile daha iyi oluyor. Yüksek seviye bir TF2 maçının sonucu Medic’in güçlü Uber’i tarafından belirleniyor, ve Mercy’nin ultisi de benzer bir meta yaratmakta. Tüm takımınızı diriltmek felaket derecede güçlü bir kabiliyet, özellikle bir noktayı ele geçirmeye çalışırken veya payload için oyunu kazandıracak ittirmeyi yaparken. Bu güç Symettra’nın Işınlayıcısına benziyor, ama rakip takım için etrafından dolaşacak bir taktik yapması daha güç.

Mercy’nin sağladığı iyileştirme malum, ama onun hasar yükseltme kabiliyetleri onu bir sonraki seviyeye taşıyan esas faktör. Basitçe “The Combo” (kombinasyon) olarak bilinen, listede bir sonra inceleyeceğimiz kahramanla birlikte ikili çalışma taktiği çok az olumsuz yanı olduğu artık kabul görmüş bir strateji.

Widowmaker

widowmaker-screenshot-001.3MTk1

Widowmaker halihazırda 150HP kahramanları tek atışta indirebiliyor, ama bunu yapmak için keskin nişancı mermilerini sonuna kadar şarj etmek zorunda. Ancak, azimli bir Mercy tarafından hasarı yükseltildiğinde Widowmaker’ın keskin nişancı tüfeği kaçınılmaz şekilde ölümcül oluyor.

Tırmanma kancası (grappling hook) zaten bir keskin nişancının ihtiyaç duyduğu hareketliliği sağlasa da, bunu asıl güçlü kılan şey tüfekten çok seri şekilde atılabiliyor olması. Hem saldırı hem savunma amacıyla kullanılabilen bu kancanın etkinliği oyuncu kabiliyetiyle ek potansiyel olarak güçleniyor ve doğru ellerde çok güçlü olacağına hiç şüphe yok. Kendisi, Pharah’nın en iyi antisi (counter), haliyle bu da onu otomatik olarak kullanışlı yapıyor.

Haa bir de, rakip takımdaki herkesin yerini bir FPS oyununda anında ortaya çıkarmanın çok güçlü olduğunu söylüyorlar.