Ana Sayfa CS:GO 76ers Dignitas ve Apex’i Bünyesine Kattı!

76ers Dignitas ve Apex’i Bünyesine Kattı!

Philadelphia 76ers, Kuzey Amerika’daki profesyonel spor takımlarının arasında, bir espor takımına sahip olan ilk ekip olma yolunda büyük bir adım attı.

Takımdan pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, 76ers bünyesine uzun zamandır espor arenasında faaliyet gösteren Dignitas’ı ve nispeten daha yeni ekiplerden olan Apex’i kattı. Bu satınalma 76ers’e Amerika LCS’inde garanti bir kontenjan ve Dignitas adı altında faaliyet gösterme hakkı tanıyor.

Satınalmanın koşulları açıklanmadı ama, daha köklü espor takımlarının piyasası 5 ila 15 milyon dolar arasında değişiyor. WME-IMG, bu satınalmada Dignitas’ın temsilcisi olarak yer aldı. NBA yönetim kurulunda espor’un büyümesiyle ilgili sunumlar yapıldıktan yaklaşık 1 yıl sonra gerçekleşen bu satınalma, NBA takımları ve espor’un geleceği hakkında bize ışık tutuyor.

76ers CEO’su Scott O’Neil, bilmedikleri şeyler olduğunun farkında olmalarının avantajlarına olduğunu söyledi. Ekibine tüketici teknolojileri ve video oyunları konusunda çok tecrübeli bir yönetici olan Greg Richardson’u katan O’Neil, bu satınalma ile başlayan projenin başına onu getirecek.