“Gençlerle daha yakın bağlar kurmak istiyorlar.”

ABD ordusu, her şeyden önce esporun daha fazla Amerikan gencini ordu kariyerine yaklaştıracağını düşünüyor. Bu konudaki pazarlama inisiyatiflerinden biri olarak da kendi espor takımını bir araya getiriyor, onları turnuvalara göndererek farkındalık ve orduya karşı pozitif bir tutum oluşturmayı amaçlıyor.

Ordu, Reddit’teki bir oturumda geçtiğimiz hafta gazileri, rezervleri ve aktif üyeleri bu konuya dahil olmaya davet etti, ancak net koşul olarak espor takımına katılacak olanların orduda olmaları gereken bir süre kalmış olması şartını öne sürdü. Astsubay Çavuş Meaux, “temelde tamamıyla ordu içindeki üyelerin bir takımı olacaklarını” bildirdi.

Gaziler için diğer fırsatların olacak, ve ayrıca orduda bulunmayanlar için ayrı bir form da yayımlanacağı oturumda paylaşılan bilgiler arasında. Ordu uygulamalarının beta testleri, eğitim ve simülasyon yazılımları da aynı şekilde takımın sorumlulukları arasında duyurulanlardan. Ordu espor Twitter hesabı da kurulmuş durumda, ancak şu an askıda görünüyor.

Takım orduya kayıt almayacak olsa da ABD ordusu orduya katılanları espor turnuvalarına gönderiyor. Bu alım süreci yılın erken zamanlarında ordu Eylül hedefinden 6500 asker geride iken duyurulmuştu.

Hem Kara hem Hava Kuvvetleri espora daha önce dahil olmuşlardı. Temmuz ve Ağustos boyunca ordu Street Fighter 5 için bir canlı espor elemesi yayımlamıştı ve bu elemelerde Hava Kuvvetleri yaz boyunca bir espor takımı ile çalışmıştı. Ancak hiçbiri tamamıyla ordu üyesi olan bir takım ile katılım göstermemişti, bu yüzden bu bir ilk olacak.

ABD ordusu ayrıca oyun yapımcıları ve yayımcılarıyla da çalışıyor. Üretken strateji yayımcısı Slitherine, Command Modern Air/Naval Operations‘un eğitim simülasyonu olarak kullanılacak bir sürümünü yapmıştı. Ordu kendi resmi oyun serisine bile sahip: America’s Army.

Bunun yeni üyeleri nasıl teşvik edeceği konusunda pek emin değiliz. Sırf League of Legends oynayacak asker arkadaşlarınız olduğu için orduya katılmaya daha sıcak bakar mıydınız? Aniden bir yığın oyuncunun orduya akmaya başlayacağını göreceğimizi de pek sanmıyorum.

Başarılar, Stars and Stripes!