Haftasonu yılın en büyük Hearthstone turnuvası American Winter Championship ( Amerika Kış Mevsimi Şampiyonası) vardı. Ve turnuvanın kazanını en genç Hearthstone oyuncusu ünvanını elinde bulunduran 15 yaşındaki William ”Amnesiac” Barton idi.

Amnesiac buraya kadar kolay gelmedi. Cuma günkü ilk BO5’ini Talion’a karşı zar zor kazandı. Cumartesi günü Nostam’a karşı 3-0 yenildi. Tabiri caiz ise ezilerek. Bu sonuçlarla beraber lower brackete düşen Amnesiac, önceden yendiği Talion ile tekrar karşı karşıyaydı. Talion’u tekrardan yenen 15 yaşındaki oyuncu AlSkyHigh’ı da yenip adını finale yazdırdı.

Finaldeki rakibi ise Nostam. Onu cumartesi günü ezerek yenen rakibi. Druid ve Rogue desteleri ile skoru 2-0’a getirdi. Nostam Kombo Druid’i ile skoru 2-1’e getirdi. Finalin son maçı ise gerçekten zorlu eşleşmelerdi. Kombo Warlock’a karşı Monkey Warrior. Amnesiac kolayca rakibini yenip finali kazandı. Deathlord’tan Reno Jackson’ın düşmesi de işini büyük ölçüde kolaylaştırdı.

Amerika Kış Mevsimi Şampiyosunu kazanarak Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanan oyuncu 25.000$’lık ödülün de sahibi oldu.

Geçen sene 14 yaşında iken Hearthstone Ağustos 2015 sezonunu 1. olarak bitirdi. Sonrasında ise yeteneği farkedildi ve Jason ”Amaz” Chan’ın yönettiği e-Spor takımı Team Archon’a transfer edildi.

Hearthstone Kış Mevsimi turnuvaları daha bitmedi tabi ki. Bu Amerika kıtasının şampiyonasıydı. Avrupa şampiyonası 18-20 Mart ve Asya-Pasifik şampiyonası 24-26 Mart tarihleri arasında oynanacak.

Final maçını buradan izleyebilirsiniz.