Almanya’nın politik partisinin daimi başkanı Espor’un kendileri için bir öncelik olduğunu açıkça belirtti.

Almanya’nın muhafazakar partisi Demokratik Hristiyan Birliği, eylül ayında gerçekleşecek Almanya federal seçimleri için manifestosunu yayınladı. Manifestodaki kararlara göre “Espor desteklenecek ve gelişmesi için çaba sarf edilecek.”

Bu hareket bizlere, partinin tutumunu değiştirdiğini gösteriyor. Geçtiğimiz sene, parti üyelerinden bir tanesi Münih’te bir gencin şiddetli öfkesi sonucunda 9 kişiyi öldürmesinden Counter-Strike: Global Offensive oyununu sorumlu tutmuştu. Ayrıca yine geçtiğimiz sene Almanya’da Espor’un resmen tanınması ve spor olarak kabul edilmesi dönemin hükümeti tarafından reddedilmişti.

Almaya’da Espor’un desteklenmesi gerektiğini belirten ilk parti Demokratik Hristiyan Birliği değildi. Mayıs ayında muhalif Sosyal Demokrat Parti’si kendi manifestosunu yayınlamış ve Almanya’da büyüyen Espor faaliyetlerine dikkat çekmişti.

Yayınlanan bildirgelerin yaklaşan seçim dönemine nasıl bir katkısı olacağı bilinmemekle birlikte, hangi parti seçimi kazanırsa kazansın Almanya’da Espor’un resmi spor olarak kabul edilmesi, hem yerel lobiciler için, hem de endüstri için fırsat olarak kabul edilebilir. Ayrıca, tanınmış olan spor kulüpleri Almanya’da vergi muafiyetinden yararlanabilirler.

Partisinin konuya olan ilgisini arttırmayı planlayan Angela Merkel, Ağustos ayında Köln’de gerçekleşecek olan Gamescom oyun fuarının açılışını yapmayı planlıyor. BIU tarafından organize edilecek olan Gamescom oyun fuarı dünyanın en büyük oyun etkinlikleri arasında gösteriliyor. Ayrıca, BIU Alman hükümetinin Espor’u resmi bir spor olarak görme isteğini kamuoyuna belirtti.

Avrupa Ligi Şampiyona Serisine ev sahipliği yapan Riot Games’in stüdyosunun Berlin’de olması ve Espor dünyasının sözü geçen, tabir-i caizse küresel gücü diyebileceğimiz ESL’nin merkezi Köln’de. Bu gelişmeler Almanya’nın Espor’a kucak açacak güvenilir bir merkez olduğunu kanıtlar nitelikte.

ESL One: Cologne 2017 – Üçüncü Gün