Profesyonel Alman futbolcu ve Arsenal’in orta sahası olan Mesut Özil, FIFA odaklı E-Spor takımını kurdu.

Özil, Twitter’da paylaştığı yazıda Alman E-Spor Ajansı eSports Reputation ile birlikte çalıştığını açıkladı. Birkaç FIFA profesyonelini temsil etmenin yanı sıra eSports Reputation, League of Legends oyuncusu Tristan “Power of Evil” Schrage’i de temsil ediyor.

Tweet’ine göre Özil’in ekibi “tüm ulusal ve uluslararası [Electronic Arts] FIFA maçlarında #teamozil’i temsil edebilecek Dünya’nın dört bir yanından oyuncuları” işe almaya çalışacak.

Organizasyonun bir kısmı şuan profesyonel futbol kulüpleri için oynayan birkaç FIFA oyuncusunu temsil ediyor. Geçtiğimiz yıl E-Spor gözlemcisi, eSports Reputation danışmanı ve eski Bundesliga antrenörü Robin Dutt ile yaptığı konuşmada şirketin hem rekabet hem de kişisel marka yönetimi için oyuncuların eğitiminde aktif bir yönetim anlayışı içinde olduğunu açıkladı.

eSports Reputation, eSports Lisesi adı altında FIFA oyuncuları için kendi çevrimiçi eğitim hizmetini bile başlattı.

Özil, e-spor alanına kendi başına giren ikinci Premier Lig oyuncusu. Haziranda, Leicester City savunmacısı Christian Fuchs’da kendi hayat tarzı ve moda markası olan “No Fuchs Given.” Adı altında bir e-spor takımı kurdu.

E-Spor’a katılan çoğu futbol kulübünde olduğu gibi her iki oyuncu da FIFA’ya özel bir odaklanma ile kendi girişimlerine başladı. Ancak Fuchs aynı zamanda Fortnite ve Overwatch E-Sporuna da ilgiyle baktığını belirtti.