Team Dignitas‘tan emekli olan AlexTheProg‘un yerini Athero alıyor.

2 Eylül tarihinde Team Dignitas’ın Twitter üzerinde paylaştığı tweet, AlexTheProg’un mücadeleci Heroes of the Storm oyunculuğunu bırakacağını duyurmuştu. Oyuncunun kendisinin de açıkladığı üzere, Team Dignitas’a katılmadan önce bile, bu yönde düşüncelere sahip olduğu biliniyordu. Avrupa’nın en iyi oyuncularından bazılarını bulunduran bir takımda oynamak onu heyecanlandırmış ve oyuna olan tutkusunun geri döneceğini ummuştu. Ne yazık ki bu durum gerçekleşemedi ve Alex, baskı altında olmanın da getirdiği stres ile, BlizzCon öncesinde emekli olmaya karar verdi.

Team Dignitas oyuncusu Bakery, Alex’in takım ile ilk zamanlarında çok zor zamanlar geçirdiğini ve bir çok negatif etki altında kaldığını söylüyor. Buna rağmen takımını DreamHack: Valencia ve Gamescom‘da yarı yolda bırakmadığını belirtiyor. Hem takım kaptanı hem de oyuncular “Alex’in takıma kattıklarına büyük saygı duyduklarını” üstüne basarak söylüyorlar. Team Dignitas, Alex’in takıma sağladığı ivmeyi devam ettirmeyi ve BlizzCon Global Championship’de daha da ileri götürmeyi planlıyor.

Alex’in yerini ise Team Liquid‘den gelen ve daha önce de Team Dignitas’da oynamış olan, Lawrence “Athero” Harper alıyor. Athero, BlizzCon’da oynanacak maçlarda takımın tank pozisyonunda görev alacak. Eski takımına geri döndüğünden dolayı oldukça mutlu olduğunu söyleyen Athero, Team Liquid’e ise ona takımlarında bir yer açtıkları ve “oldukça dost canlısı ve yardımsever bir organizasyon” oldukları için teşekkür etti.

Alex’in yerinin doldurulmasının zor olacağını söyleyen Bakery, Athero’nun bu görev için doğu kişi olduğuna emin olduklarını ve onun Team Dignitas’ın ihtiyacı olanı verebilecek “tek oyuncu” olduğunu belirtti. Takımın kaptanı bu değişkiliğin BlizzCon yolunda yaptıkları planları ne kadar etkileyeceğini söylemediyse de, arzu ettikleri sonuca ulaşmak için bütün takımın çalışacağı kesin.