Avrupa LCS’in 7. haftasını da dopdolu bir şekilde geride bıraktık. Bu hafta içinde genel olarak favorilerin kazandığı karşılaşmalar oynandı. G2, H2K ve Team Vitality zirveye doğru emin adımlarla ilerlerken haftanın tek sürprizi UOL ekibinden geldi. Avrupa’nın popüler ekipleri Fnatic ve Origen ise hala ligin ortalarında yer alıyor. Ligin son sıraları ise iyice kızışmış bir durumda.

G2 vs. Elements

Yedinci haftaya G2 Esports ile Elements mücadelesiyle başladık. Oyunun başlarında her ne kadar G2 Elements’e karşı skorlar verse de toparlanmayı bilip, takım olmayı bildiler. Bireysel olarak zaten çok yetenkli oyuncuları takımında barındıran G2 ekibi, yaptığı doğru takım kompozisyonuyla Elements’in elini kolunu bağladı. Takım oyununa nazaran G2 ekibinde Kikis ve Trick üstün performans göstererek G2’nun galibiyeti almalarında başrol oynadılar.

Giants vs. Team Vitality

Birinci günün ikinci maçında hangi maçtan galibiyet alsa kardır hesapları yapan GIA ile ligin zirvesindeki Team Vitality karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı izlerken kafalardaki tek düşünce belki de şuydu: Giants oyuncuları oyunu oynarken konuşmuyor mu?  Giants öyle bir oyun sergiliyor ki birbirlerinden adeta kopuklar.  VIT ekibi belki yaptıkları kompozisyon yüzünden çok da iyi oynamamasına rağmen çok bir efor göstermeden oyunu kazandı. VIT destek oyuncusu Kasing ise yine harikaydı.

H2K vs. Fnatic

Birinci günün üçüncü karşılaşmasına H2K karşısında iyi başlayan ekip FNC oldu. Oyunun erken aşamalarında işler Fnatic adına skor konusunda gayet iyi gitse de altın farkında gerideydiler. 26. dakikada baronu H2K’in orman oyuncusu Jankos’a çaldırmaları ise Fnatic ekibi adına felakete sebep oldu. Baron güçlendirmesiyle beraber zaten kazanmış oldukları koridorları ittirmek çok da zor olmadı. Ancak bu süreci Fnatic çok iyi oynadı ve H2K baron gücüyle birlikte sadece bir kule yıkabildi. İkinci baron güçlendirmesini almak isteyen H2K, baronu aldıktan sonra FNC’in baskınını tahmin ediyordu. İlk önce geriye çekilerek savunma pozisyonuna geçen H2K, ardından rakibini adeta geri püskürterek üzerine gitti ve çok iyi bir takım savaşıyla oyunu bitirmeye gittiler. Tekrar doğma süreleri uzun olan FNC bu ilerleyişe dur diyemedi ve 37. dakikada oyunun sonunu gördüler.

Splyce vs. Origen

Birinci günün dördüncü karşılaşmasında Splyce ve Origen karşılaştı. Origen bugün çok farklı bir oyun oynadı. Tamam o bildiğimiz akıl oyunlarından eser yok şimdi ama böyle bir oyunu da beklemiyoruduk açıkçası. Takım oyunundan ziyade bireysel performansların öne çıktığı bu karşılaşmada sOAZ ve PowerofEvil işbirliğiyle rakip oyunculara yaptığı kombolarla tek atıyorlardı. Oyunu bitirme konusunda acele etmeyen Origen, anlaşılan istediği havayı oyun esnasında yakalamış olup global görevleri yapa yapa bitirmeye çabaladılar. Origen tarafından oynanan bu oyuna cevap veremeyen Elements 42. dakikada mağlup oldu.

Unicorns of Love vs. ROCCAT

Günün son karşılaşması büyük bir sürprize neden oldu. Ligde sadece 2 galibiyeti bulunan Team Roccat, UOL karşısında galibiyete ulaştı. ROC her ne kadar takım olarak ligin alt sıralarında bulunsa da, ROC Betsy oynadığı oyunla bu konumda olmayı hak etmediğini bizlere kanıtlamıştı. Orta koridorda Corki seçimiyle hasar konusunda çok iyi iş çıkaran Betsy, takımının maçı kazanmasında büyük bir etken oldu.  UOL kendilerinden beklenmeyen bir performans göstererek, 37. dakikada Team Roccat’ın oyuncularının Nexus’a son vuruş yapmalarına engel olamadılar.

eulcs7hafta

7.hafta birinci gün maç özetleri