9 haftalık rekabetin ardından, Avrupa LCS bahar lig dönemi sona erdi. Açıkçası rekabet başlamadan önce konuşulanların aksine beklentilerin dışında bir tablo oluştu.

Sonunda tablonun en üst kısmında 1. olmak için elinden geleni yapan G2 Esports‘u görüyoruz.  Bu dönem onların LCS’de sahneye ilk çıkışlarıydı ve karşısında zafer almayı düşünen bütün rakipleri altüst ettiler. Bu konumla beraber play-off için mümkün olan en iyi konuma erişmiş oldular. Bu dönemde Rookie Kuka “PerkZ” Perkovic kendisinin ilk splitinde bölgenin en iyi orta koridor oyuncularından biri olduğunu kanıtladı.

Bir diğer başarılı takım H2K Gaming ise tüm sezon boyunca Yoo “Ryu” Sang-ook gibi önemli orta koridor oyuncusunun vize problemlerinden dolayı birkaç hafta maçları kaçırması gibi kadro sorunlarıyla uğraşsa da otomatik olarak play-offlara yarı finalden katılmayı garantiledi.

Team Vitality ligin 1. veya 2.si olmak için her ne kadar çabalasa da son hafta kaybettiği bir maçla çeyrek finallere kalabildi. Ligi 3. bitiren Vitality, çeyrek finalde rakibi ligi 9 galibiyet 9 mağlubiyetle kapatan Fnatic oldu. Öte yandan Unicorns of Love ve Origen için parantez açmak gerekirse; Origen 11 galibiyet 7 mağlubiyetle Unicorns’u sadece 1 galibiyet farkla geçti.

Bu sırada tablonun aşağısında, Elements zar zor yaz mevsiminde oynamak için 6 galibiyet 12 mağlubiyetle yerini garantiledi. Elements’in hemen aşağısındaki Splyce 5 galibiyet 13 mağlubiyetle Danimarkalı iki takım olan Copenhagen Wolves ve  GIANTS Gaming karşılaşmasının galibiyle maç yapıp, yaz mevsiminde yer almak için mücadele edecek.

Güç bela son sıradan kurtulan Team Roccat ise Challenger serisinin galibi Holyphoenixli Team Huma ile ligden düşme turnuvasında karşılaşacak.