Almanya’nın en başarılı spor klübü olan Bayern Münih ve Fifa serisinin yapımcısı Electronic Arts iki gün önce global bir anlaşma imzaladı.

Dünya çapında hızla büyümeye devam eden e-spor kavramı için umut verici bir hareket olsa da anlaşma e-sporu direkt olarak etkilemeyecek. Bayern Münih’ten Jörg Wacker anlaşmayı e-spordan çok e-gaming olarak tanımlarken bu anlaşmanın Bayern klübünü bu sektörde önemli bir yere konumlandıracağına kesin gözüyle bakıyor.

Açıklamalara göre EA Sports Bayern ekibine Fifa 17’de daha çok özen gösterecek. EA Sports Thomas Müller,Kingsley Coman ve Manual Neuer gibi Bayern oyuncularının yüz detaylarında ve Allianz Arena’da büyük iyileştirmelere yer vereceğinin altını çizdi.

Ayrıca EA Sports Allianz Arena’nın içerisine insanların Fifa 17 oynayabilecekleri konsollar yerleştirecek. Bu konsolların ne zaman Fifa’da gözükeceğini ve oyuncuların Alianz Arena içinde Alianz Arena’da maç yapabileceklerini ise zaman gösterecek.

Şimdilik bu anlaşma herhangi bir e-spor maddesi içermese de gelecek için hala ümit var. Bayern Münih’ten Jörg Wacker anlaşmanın bir e-gaming anlaşması olduğunun altını çizerken Bayern’in bu endüstride daha da büyümek istediğini işaret ediyor olabilir.