Türkiye Ligi’nde geçtiğimiz sezonun başarılı takımlarından Beşiktaş E-Spor Kulübü sahibi Onur “Lethilion” Aksu’ya bugün Riot Games tarafından ceza verildi. Oyuncu Hizmetleri Sözleşmesi kapsamı dışında hareket ettiği gerekçesiyle 1 yıl boyunca tüm Riot Games turnuvalarından uzaklaştırma cezası aldığı Riot Games tarafından duyuruldu. Ayrıca her hangi bir takımla bağlantısı olmayan Hakan Baş’ta uyarıldı.

Geçtiğimiz sezon Onur Aksu tarafından kurulan Beşiktaş oldukça parlak bir sezon çıkarmıştı. Sene sonunda şampiyonluk kupasını kaldıramamış olsalarda ligde ki iddialarını gözler önüne sermişlerdi. Önümüzdeki sezon için ise takımdan ayrılan birçok oyuncunun yerine yenilerinin arayışı içinde olunduğu biliniyordu. Yeni sezonun başlamasına  haftalar kala Riot Games’ten bir Kural İhlali açıklaması yapıldı. Açıklamada Onur Aksu’nun Hakan Baş aracılığıyla ismi verilmeyen bir oyuncuya transfer teklifinde bulunduğu, hatta konu hakkında Riot Games yetkililerine yanlış bilgi verdiğide belirtilmiş. Bu ihlallerin cezası olarak ise Onur Aksu Riot Games turnuvalarından 1 yıllığına men edildi, aracılık yapan Hakan Baş ise uyarılmakla yetinildi.

Riot Games yönetmeliğinde yazdığı üzere hiç bir takım çalışanı bir oyuncuya direk olarak transfer teklifinde bulunamaz,  aklını çelemez, zorla baştan çıkarmaya çalışamaz veya takımıyla sözleşmesini sona erdirmeye, ihlal etmeye teşvik edemez. Bu kuralı ihlal edenlerde, takdiri Riot Games yetkililerine ait bir şekilde cezalandırılır.

Önceden profesyonel oyunculuk yapmış ve kısa bir süreliğine Riot Games çalışanı olarak karşımıza çıkan Onur Aksu’nun yaptığı bu ihlal karşısında oldukça şaşırdık. Artık bu noktadan sonra Onur Aksu takımı başka birine devretmediği takdirde Beşiktaş E-Spor Kulübü ligden diskalifiye edilmek durumunda kalacaktır. Umarız ki önümüzdeki dönemde yurt dışında da benzerleri görülen kural ihlalleri ile karşılaşmayız.