Haziran 2015’te kurulan Bilkent eSporlar Topluluğu, Hearthstone turnuvalarına kaldığı yerden devam ediyor. Geçen hafta sonu 2. Sezonu başlayan turnuvalar serisinin ilk sezonunu “Chappuller” kazanmıştı. 23 kişinin katıldığı 1. Sezon, yaz döneminde oyuncuları ferahlatırken; 2. Sezon sonbaharı daha renkli kılıyor. 2. Sezonun ilk karşılaşmalarına 19 oyuncu katılmıştı ve aralarından “Lauda” ilk turnubayı kazanıp 12 puanın sahibi olmuştu. Önümüzde kalan 7 hafta çok çekişmeli geçecek gibi görünüyor. Turnuvanın formatı ise şu şekilde:

Karşılaşmalar Bo3’dir; Final karşılaşması Bo5 olacaktır.

  • Oyundan önce her oyuncu 3 Hero seçer, herhangi hero kısıtlaması yoktur. Oyun başında Bo3 maçlarda 1 ban Bo5 maçlarda 2 ban yapılır. (Yüksek sıradaki oyuncu ilk kimin seçeceğini belirler. -1’e en yakın sayı en yüksektir-.)
  • 2 oyun kazanan ilk oyuncu gelecek rounda geçer, finalde 3 oyun kazanması gerekir.
  • Kazanan oyuncu bir sonraki oyun için class değiştirmek zorundadır. Kaybeden oyuncu class’ını ister tutabilir ister değiştirebilir.
  • Bir sonraki oyuncuyla karşılaşmalar başlamadan deste değiştirilebilir, ancak maç sırasında kesinlikle yasaktır.
  • Rakibinizle eşleştikten 15 dakika içinde oyuna başlamazsanız hükmen mağlup sayılırsınız.

 

Turnuvayı twitch ve challonge üzerinden takip etmek isterseniz sizi şöyle alalım:

Twitch – http://www.twitch.tv/bilkentesports

Birinci hafta – http://bilkentesports.challonge.com/bilkenthsleague_s2w1

İkinci hafta – http://bilkentesports.challonge.com/bilkenthsleague_s2w2

Bunun yanında Bilkent eSports, bir Hearthstone etkinliği daha yapmaya hazırlanıyor! Türkiye’deki ikinci onaylanmış Fireside Gathering etkinliği 10 Ekim’de Ankara Kapı Barbecue Bar’da gerçekleşecek! Etkinlikte hem Hearthstone oyuncuları bir araya gelip tanışacak hem de ödüllü turnuva ve mini oyunlarla gece renklenecek. Etkinlik öncelikli olarak Bilkentlilere açık, fakat herkes katılabiliyor. Giriş ücreti bir bira dahil olmak üzere 15TL. Eğer Ankara’daysanız ve ilgileniyorsanız işte etkinlik linki:

https://www.facebook.com/events/166692630338606/