Yakın zamanda Dijital Sporlar ekibi olarak Bilkent kanadından güzel bir kuruluş haberi aldık. Ekip olarak ilerleyen zamanda Bilkent’e de tam destek vereceğimizi buradan duyurmak isteriz. Gelen haberi sizlerle paylaşıyoruz:

Misyonu üniversitede eSpor’u tanıtmak, Türkiye’deki eSpor gelişimine destek olmak, Bilkentli eSporcuları bir araya getirmek ve eSpor adıyla üniversitemizi ülkemizde ve dünyada temsil etmek olan Bilkent eSports Society, 2015 yılının Haziran ayında kuruldu.

Başkanlığını Fırat Sivrikaya’nın yaptığı topluluğumuzun StarCraft II, Heroes of the Storm, Dota, League of Legends, Hearthstone ve CS:GO olmak üzere 5 alt kolu var. Bilkentli oyuncular, ilgilendiği kollara katılıp diğer oyuncularla kaynaşabilme, birlikte oynayıp tecrübelerini paylaşabilme fırsatını buluyorlar. Her alt kolun ikişer tane sorumlusu var.

Sorumlularımız, ilgili kolların oyuncularını bir araya toplayıp Online ve Offline turnuvalar düzenleyip oyuncuların oyun deneyimlerini arttırmayı planlamaktadırlar. Kulübümüz okulda aktif olarak göreve başlamamasına rağmen Hearthstone kolumuz, 2 haftada bir Online turnuvalar düzenleyerek Bilkentli Hearthstone severlerin düzenli olarak online ortamda bir araya gelmesini sağlıyor. Aynı zamanda Bilkentli Sihirdarlar isimli League of Legends alt kolumuz, düzenli olarak RP ödüllü turnuva düzenliyor. Oyuncular bu tarz turnuvalarda kendi aralarında oynayarak tecrübeleri paylaşıyorlar.

Zamanla her kolumuzdan okulumuzu temsil edecek, turnuvalar ile belirlenecek takımlar çıkarmayı hedefliyoruz. Türkiye’deki eSpor aktiviteleri geliştikçe ve üniversitelerarası eSpor turnuvaları yaygınlaştıkça bu turnuvalarda tüm kollarımızla yer almayı istiyoruz. Aynı zamanda, ülkemizde eSpor’un gelişimine katkıda bulunmak ve ülkemizdeki diğer üniversitelerin eSpor kulüpleriyle kaynaşmak amacıyla düzenlenecek turnuvalara ev sahipliği yapmak, turnuvaları organize edecek diğer topluluklara destek olmak istiyoruz. Diğer üniversite topluluklarından farklı olarak topluluğumuzun bir de Arcade kolu mevcut. Bu kolumuz da okulumuzdaki Arcade sevdalılarını bir araya getirip, retro arcade turnuvaları düzenlemeyi amaçlıyor.

Bilkent eSports Society, sene içerisinde organize edeceği söyleşiler, ve eğitimler aracılığıyla oyuncuların profesyonel eSporcular ve otoriteler ile bir araya getirmeyi planlamaktadır. Aynı zamanda, gönüllü üyelerimiz, sene içerisinde diledikleri oyunda tecrübeli olduklarına inanıyorlarsa okulumuzda düzenlenecek workshoplar ile deneyimlerini diğer oyunculara aktarma, stratejilerini paylaşma fırsatı bulabilecektir. 2015- 2016 akademik yılında aktif faaliyetlerine başlayacak olan Bilkent eSports Society’ye Facebook sayfasından ulaşabilir, Bilkent öğrencisi olduğunuz takdirde dilediğiniz oyunların alt kollarına hemen başvurabilirsiniz.

Facebook adresimiz: http://www.facebook.com/bilkentesports