Çok değil, geçtiğimiz senelerde 2015 yılının Ocak ayında Vadinin Kartalları sahaya inmişti. Dünyada bir ilk gerçekleşmiş  ve profesyonel bir spor kulübü olan Beşiktaş, Oyun Hizmetleri’nin isim haklarını alarak E-spor’a adım attığını duyurmuştu. E-spor’u takip eden etmeyen herkes bu olaya şaşırmış, medyada bangır bangır reklamı yapılmıştı. Muhteşem taraftar kitlesine de sahip olan Beşiktaş E-Spor kulübü, vadiye adımını atar atmaz başarıları da ardında getirdi. Daha çıktığı ilk splitte Kış Mevsimi’ni şampiyon olarak bitirip, Wild Card Özel Turnuvası’nı kazanarak MSI’a gitmeyi başardı. Elde ettikleri başarılar bununla kalmadı, 2016 Yaz Mevsimi’ne dek vadide Beşiktaş adına yakışır bir mücadele gösterdiler. Ancak Yaz Mevsimi  Beşiktaş E-Spor Kulübü için bir felakete dönüştü.

Beşiktaş E-Spor kulübü yaz mevsiminin son haftasında Oyunfor.CREW’e ve Team Turquality’e 2-0’lık skorlarla yenilerek kaderlerini belirleyecek maçlarda dahi hüsrana uğradılar. Aslında bu hüsranlıktan çok artık alışkanlık haline gelmişti Beşiktaş ekibi için.

Gerek takım içindeki anlaşmazlıklar, gerek takımda yönlendirecek birinin olmayışı ve bunların üstüne yönetimle takım arasındaki iletişim kopuklukları takımı lig sonunculuğuna ittiğini söyleyebiliriz. En üzücü olan durum ise, finaller sırasında Beşiktaş taraftarlarının yaratmış olduğu o harika atmosferi uzun bir süre tanık olamayacağımız. Son zamanlarda neredeyse tüm oyuncularda bir umursamazlık vardı. Açıkçası bütün taraftarların beklediği şey gerçekleşti ve Beşiktaş E-Spor Kulübü son sırada yer alıp, Şampiyonluk Ligi’ne veda etti. Takımın gelecek dönem E-Spor arenasında mücadele edip etmeyeceği ise merak konusu.