Blizzard 2011 yılında Starcraft, Warcraft ve Diablo’da bulunan karakterleri içeren yeni bir MOBA duyurduğunda takipçileri gerçekten çıldırmıştı. Şimdiye kadar hiçbir MOBA’da diğer oyunlardan bu kadar çok karakterin yer almaması, Blizzard hayranlarının karakter hikayelerine çok sadık olması ve neredeyse hepsini sevmesi büyük bir başarı potansiyelinin sektöre ayak basacağı anlamına geliyordu.

Oyun iki defa isim değiştirdikten sonra en son Heroes of the Storm ismini aldı ve 13 Mart 2014 tarihinde ilk alfa testlerine başladı. 2 Haziran 2015 tarihinde resmen sektöre adım attı ve çok kısa sürede dünya çapındaki birçok oyuncunun yanı sıra profesyonel eSpor oyuncuları tarafından da çok sevildi. Tabi ki herkesi bu konuda memnun etmek çok da kolay değil ne yazık ki.

Blizzard’ın MOBA kategorisine ilk adımında zaten sektörün artık mihenk taşı haline gelmiş iki büyük oyun bulunuyordu: DotA 2 ve League of Legends. Bu durum oyuncular tarafından, Blizzard’ın dengeli bir oyun deneyimi yaratamayacakları yönünde eleştirilerin doğmasına sebep oluyordu.

heroes-storm-hero-team-league

Önceki üç paragrafta aslında anlatmak istediğim konu Heroes of the Storm’un rekabetçi oyun modu olan Hero League ve Team League. Oyuncuların Reddit’te ve benzeri platformlarda en çok dert yakındığı konu, bu iki ligin işleyişi hakkında. MMR’lar oyun içinde gösterilmiyor ve diğer oyuncular arasındaki durumlarını görebilmek için HOTS Logs’a girmeleri gerekiyor. Burada var olan veriler de ne yazık ki çok da sağlıklı değil. Oyuncuların bu konu hakkındaki eleştirileri ve tavsiyeleri de Blizzard tarafından cevaplanmıyor ve durum gittikçe kızışmaya başlıyor.

İşte tam da bu konu tazeyken International Business Times, Blizzard’ın CEO’su ve eş kurucusu Michael Morhaime ile güzel bir röportaj yapmış. Heroes of the Storm hakkında ve eSpor atılımlarıyla ilgili bu röportajı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

heroes-storm-valla

IBTimes: En sevdiğiniz karakterinin Valla olduğunu daha önce öğrenmiştim. Özellikle de uzak mesafeden yaptıklarını çok seviyormuşsunuz. Bunu biraz daha açabilir misin?

Morhaime: Uzak mesafede hasar veren bir assassin olan Valla, takım savaşlarında çok kullanışlı olabiliyor. Uzaktan bu kadar çok hasar vermesinin yanısıra çoğu takım kompozisyonuna da uyum sağlayabiliyor. Strafe ve Vault yeteneği onu hem yeterince kıvrak yapıyor hem de sıkıntılı durumlardan kaçması için yardımcı olabiliyor.

IBTimes: Direk konuya giriyorum. Blizzard’ın Heroes of the Storm için StarCraft’ın WCS’i ve League of Legends’ın LCS’i gibi bir lig planı var mı?

Morhaime: Şu anda Road to BlizzCon adına yolun yarısındayız. 19-20 Eylül’de Las Vegas’ta düzenlenecek Americas Championship ile ilk bölgesel şampiyonamızı da gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yılda ESPN2’de yayınlanmış olan Heroes of the Dorm ile üniversitelere özgü ilk turnuvamızı gerçekleştirdik ve bunların hepsi daha başlangıç. Önümüzdeki aylarda bu konu hakkında güzel haberler sizleri bekliyor.

IBTimes: Son zamanlarda bir çok kişi yeni markanız olan Compete hakkında konuşmaya başladı. Bu tam olarak nedir ve Heroes of the Storm topluluğuna katkısı sizce nasıl olacak?

Morhaime: Compete aslında rekabetçi oyuncular için yaratılmış bir platform. Bir eSpor organizasyonları ağı olan TeSPA tarafından idare ediliyor. Güçlü ve bir o kadar da kullanımı basit olan Compete, kullanıcılarına tek seferli yada yıl boyu sürecek turnuvalarını yaratma imkanı sunuyor.

TeSPA üniversite-oyun ilişkilerinde lider durumda ve onlara Compete’i tamamlamaları ve büyütmeleri için bütün desteğimizi veriyoruz. Ülke çapındaki üniversiteli eSporcular için ve bölgesel oyuncular için çok işe yarar bir platform ve büyük bir potansiyeli var.