Blizzard, Çin Hearthstone topluluğundaki hem oyun içi dereceli sıra hem de çevrimdışı turnuvalarda yer alan büyük ölçekli hile suçlamalarını araştırıyor.

İddialar, Çin Hearthstone topluluğunun kıdemli üyeleri tarafından ortaya çıkarılıp GosuGamers tarafından geçen hafta yayınlanarak, içlerinde TongFu’nun “FengFengFeng” ve Team PanicToDeath takımının beşlisinin de bulunduğu bir düzineden fazla üst düzey Çinli oyuncunun karıştığı iddia edildi.

Ekran görüntülerine dayanarak GosuGamers ve Daily Dot’un bu oyuncuların diğer oyuncuları yüksek efsanevi (legend) seviyelere para karşılığı getirdiği, ve kazanma takası kullanılarak seviyeleri başardıkları ispatlandı. Bu servislerin açıkça Taobao ve Alibaba tarafından yönetilen çevrimiçi market yerinde reklamları yapıldı.

Ekran görüntülerinde ayrıca Gold Series Opens’da –Blizzard’ın Dünya Şampiyonası elemelerinin bir parçası olan resmi turnuvası- diğer oyuncuların maç kazanmak için para ödeme hakkındaki konuşmaları da gözlemlendi.

Hikaye yayınlandıktan sonra, Blizzard Daily Dot’a bu iddiaların araştırmasının olduğunu söyledi.

Blizzard’ın bir yetkilisi, Daily Dot’a “Kazanma takası banlanabilir suçtur.” dedi. “Bu, oyun deneyiminin bütünlüğünü etkiler ve adil oyun ruhunu baltalar. Çin’den gelen raporların farkındayız ve şu an incelemekteyiz.”

İfadede NetEase (Gold Series turnuvasının yönetiminden sorumlu şirket), GosuGamers’ı Çin Hearthstone sahnesine ön yargılı yaklaşmakla itham etti ve “doğrulara yalan karıştıradıkları” için bilgiyi paylaşan kaynaklarını eleştirdi. Şirketin yazarı olan NetEase pazarlama direktörü Zhang Dong, şirket suçlamalara bakarken bir ceza vermenin oldukça zor olduğunu söyledi. GosuGamers’ın yazarı bu sırada yayından beri ölüm tehditleri aldığını rapor etti.