Geçtiğimiz günlerde Blizzard’ın Overwatch formunda D.Va’nın şu an ki metada ilk seçim olduğunu ve gelebilecek değişik fikirlerinin tartışıldığı bir konu açıldı. Oyuncuların bir çoğu Defence Matrix yeteneğinin fazla güçlü olmasından şikayetçi olurken bir kısmı da hasarının arttırılmasının güzel fikir olacağını savunuyordu. Forumda hararetli geçen bu tartışmaya oyunun baş tasarımcısı Geoff Goodman‘da dahil oldu ve D.Va hakkında açıklamalarda bulundu.

Goodman’ın söylediklerine göre D.Va’da değişiklikler yapıldığını ve bunun şu an test aşamasında olduğunu belirtti. Yenilenen D.Va’nın daha fazla agresif olmasını istediklerini ve adımları buna göre attıklarını belirten Goodman, yeni D.Va’nın detaylarını paylaştı.

Oyuncularında rahatsız olduğu bir konu olan Defence Matrix yeteneğini ele alan Blizzard bu yeteneğin kullanım süresini düşürdü. Artık yeteneğin enerji barı 2 kat daha hızlı tükenecek anlamına geliyor. Tabi böylesine büyük bir güç kaybını telafi etmek için de D.Va’nın mekanikleriyle biraz oynamışlar. Artık D.Va havadayken de Fusion Cannon’ları kullanabilecek.

Yeteneklerdeki bu değişimlerin yanı sıra D.Va tamamen yeni bir yeteneğe kavuşacak. Micro Missiles adındaki bu yetenekle, D.Va uzun menzilli ve küçük patlayıcılardan oluşan bir füze salvosuna sahip olacak. Füzeler temas halinde patlayarak küçük bir alanda hasar vermiş olacak. Bu yetenek, D.Va diğer yeteneklerini kullanırken veya Fusion Cannon’larını ateşlerken kullanılabilecek.

Geoff Goodman, D.Va’nın gücünü azaltmayı değil, Defence Matrix yeteneğinin gücünü azaltmayı hedeflediklerini, bu sayede D.Va’nın daha agresif ve daha eğlenceli olduğunu söylüyor. Bakalım yeni D.Va oyuncuların kullanımına sunulduğunda bizler üzerinde nasıl bir etki yaratacak?

WESG 2017 1.5 Milyon Dolar Ödül Havuzuyla Geliyor