Geçtiğimiz ay Blizzard Facebook ile birlikte insanların Battle.net üzerinden direkt olarak Facebook’ta canlı yayın yapmasını sağlayacak bir sistem üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Sonunda tamamlanan bu sistem insanlara Overwatch ve Heartstone gibi Blizzard oyunlarını tek tuşla yayınlama imkanı sunuyor.

Perşembe gecesi ”Blizzard Streaming” sisteminin beta davetiyeleri Blizzard tarafından gönderilmeye başlandı. Şimdilik çok az kişi bu betaya sahip olsa da Blizzard Streaming yavaş yavaş feedlerimizde yer edinmeye başladı.

Peki ya bu sistem nasıl çalışıyor? Beta davetiyelerini alanlar Battle.net istemcisinin sağ üst kısmında bulunan yayın tuşuna basarak önce Facebook account bilgilerini Battle.net’e kaydediyor daha sonra ise Blizzard Streaming uygulamasına gerekli izinleri veriyor. Oyunun yanında mikrofon ve kamera desteği ile birlikte gelen Blizzard Streaming oyun içerisinde CTRL+F1 kombinasyonu ile aktif oluyor.

Beta davetlerinin dağıtılmasından kısa bir süre sonra eski League of Legends oyuncusu Stephen ”Snoopeh” Ellis (kendisi artık bir Facebook çalışanı) canlı yayına başladı. Yayında Overwatch oynayan Stephen’ın aldığı yorumlar genel olarak yayın kalitesinin iyi olduğunu söylüyordu. Yayınının tekrarını ise 11,000’den fazla kişi izledi.

Dediğimiz gibi şimdilik sadece çok az kişinin erişimi olan sistemin ne zaman herkese açılacağı konusunda Blizzard sessizliğini korurken,Blizzard Streaming’in Twitch ve YouTube Gaming gibi servislerle yarışabilecek seviyeye gelip gelemeyeceği merak konusu…

Screen_Shot_2016-07-30_at_12.19.59_PM