Blizzard ve Facebook şu sıralar inanılmaz popüler olan Overwatch’u ve diğer Battle.net oyunlarını, Facebook’un kimlik ve sosyal ağ servisleri ile birleştirmek için çalışıyor. Bununla birlikte Blizzard, oyuncularının kimliklerini belirleme konusunda ve oyunda yaptıkları güzel hareketleri paylaşma konusunda onlara çok büyük bir kolaylık sunmuş oluyor. Facebook ise kendi yayın programının Twitch ve Youtube ile yarışında büyük bir ilerleme katetmesini sağlıyor.

Facebook bilgileri ile giriş imkanı bu ayın sonlarında hayata geçecek. World of Warcraft, Heroes of the Storm, Hearthstone, Diablo III, Starcraft II, ve Overwatch’u kapsayacak olan bu gelişme, Blizzard’ın oyuncuların problemlerini çözmesinde büyük bir kolaylık yaratacaktır.

Oyuncular, Battle.net oyunlarını direk Facebook üzerinden yayın yapabilecekler ve oyunda yaptıklarını anında paylaşabilecekler. Hatta Blizzard, Facebook üzerinden birkaç yayın yaptı bile. Ve sonuçlar tatmin edici gözüküyor.

Bu gelişmeyi ben de bir Overwatch delisi olarak sabırsızlıkla bekliyorum. Bakalım bu iki firma ilerleyen zamanlarda neler başaracaklar.