Blizzcon bu yıl takip edenlere çok ilginç anlar yaşattı.

Blizzard’ın 2005 yılından beri yaptığı Blizzcon, bu sene onu takip edenlere çok ilginç anlar yaşattı. Blizzard’ın en önemli markalardan biri olan Diablo serisinin Diablo Immortals adı altında mobil platforma gelecek olması resmen topluluğu ikiye böldü. Çok Diablo hayranı mobil platforma çıkmasına karşı çıkarken, geliştiricilerin soru-cevap panelinde karşılarına gelen “Bu oyunu bilgisayarda da oynanabilir yapacak mısınız yoksa sadece mobil platform için mi olacak?” sorusuna verdiği “Sadece iOS ve Android’e çıkacak.” Cevabını beğenmeyen hayran kitlesine “Sizlerin telefonu yok mu?” sorusu ortamı iyice ateşlendirmiş durumda. Öte yandan Word of Warcraft Classic demosu ise birçok Vanilla Warcraft oyuncusuna nostaljiyi tekrar yaşattı. Peki, espor kısmında neler oldu?

Overwatch

overwatch world cup ile ilgili görsel sonucu

Overwatch Dünya Kupasının bu yılki en iyi 8 takımı –ABD, Birleşik Krallık, Güney Kore, Avusturalya, Çin, Finlandiya, Fransa ve Kanada– Blizzcon’da karşılaştı. Çeyrek Finallerde Birleşik Krallık ABD’yi 3-1, Güney Kore Avusturalya’yı 3-0, Çin Finlandiya’yı 3-0 ve Kanada Fransa’yı 3-0 yenerek bir üst tura çıkmayı başardı. Yarı finallerde ise Güney Kore Birleşik Krallığı 2-0, Çin Kanada’yı 3-0 yenerek finale çıktı. Çekişmeli geçen final ve 3. Maçı sonucunda Kanada Birleşik Krallığı 3-2 yenerek 3., Güney Kore ise Çin’i 4-0 yenerek şampiyon oldu.

Hearthstone

hearthstone global games 2018 ile ilgili görsel sonucu

2018 Hearthstone Dünya Oyunlarında ise şansımız pekiyi gitmedi. Ülkemizi temsil eden Berk “berserkci” Elçi, Kaan “Fujitora” Çekli”, Fatih “Thunderup” Akduman ve Alparslan “Woven” Kılıç grup maçlarında beklenilen performansı gösteremedi ve ne yazık ki toplamda 3 mağlubiyetle organizasyona veda etmiş olduk. İlk 8’e çıkan Çin, Yeni Zelanda, Hong Kong, İspanya, Brezilya, Norveç, Bulgaristan ve Singapur ise Hearthstone sevenlere Blizzcon’da eğelenceli dakikalar yaşattı. Finallerde ise Çin Brezilya’yı 3-0 yenerek şampiyon oldu.

Starcraft

Ä°lgili resim

 

2018 Starcraft II Dünya Şampiyonası Serisinin finalleri ise Starcraft tutkunlarının uzun süredir beklediği ve takip ettiği bir etkinlikti. İlk sekiz 6 Güney koreli oyuncu –Maru, sOs, Stats, Rogue, TY, Dark– 1 Meksikalı –Special– ve 1 Finlandiyalı –Serral– oyuncuyu içeriyordu. Çoğumuzun bildiği üzere SCII bir Güney Koreli’nin ata sporu sayılıyor artık. Finallerde ise beklenmedik gerçekleşerek Serral rakibi Stats’ı 4-2 yenerek şampiyon oldu ve herkesi şaşkına uğrattı çünkü bu uzun süredir gerçekleşmiyordu.

Heroes of the Storm

hots world championship 2018 ile ilgili görsel sonucu

2018 Heroes of the Storm Dünya Şampiyonası finallerine Gen.G, TheOne, HeroesHearth, Team Liquid, Dignitas, Tempo Storm, Miracle ve Tempest kalmıştı. Çeyrek finaller pek çekişmeli geçmese de Yarı Finaller ve Final maçları baya çekişmeli geçti. Finalde ise Gen.G Dignitas’ı 3-0 yenerek şampiyon oldu.

World of Warcraft

mdi all stars 2018 ile ilgili görsel sonucu

World of Warcraft ise Blizzcon’a 2 farklı etkinlikle karşımıza çıktı. Arena Dünya Şampiyonası ve MDI All Stars.

Arena Dünya Şampiyonası’nın son ayağına kalan 12 takım ise Reformed, Method Black, Order, Pen and Paper, Cohesion Dream, Unitas Red, Method Orange, The Gosu Crew, Skill Capped, Super Frogs, Making a Movie ve Tempo Storm çifte elemeli tabloda birbiriyle karşılaştı. Method Orange Kazananlar tablosundan finale çıkarken The Gosu Crew Method Black’e karşı Kazananlar tablosunun çeyrek finallerinde yenilerek alt tabloya düştü. Making a Movie, Pen and Paper ve Method Black’i finallere çıkmaya hak kazandı. Ancak finallerde şansı iyi gitmeyen The Gosu Crew Method Orange’a karşı 4-0 kaybetti ve Method Orange şampiyon oldu.

MDI All Stars’da ise Excel’s Angels, Free Marsy, Method NA ve Method PogChamp oyunun en zor zindanlarını belirli süreleri geçmeden en hızlı şekilde tamamlamaya çalıştı. Method NA kardeş takımı Method PogChampi yenerek finale çıkmaya hak kazandı. Free Marsy ise Excel’s Angles’i yenerek finale çıkmayı başardı. Free Marsy ise Method NA’yi yenerek şampiyon oldu.