G2 Esports yaptığı açıklama ile ülkemizin en başarılı simülasyon sürücülerinden Cem Bölükbaşı ile anlaştıklarını duyurdu. Sürücü pozisyonunda yer alacak Cem’e koçluk etmesi için de Danny “HuskY” Engel ile anlaştılar.

https://twitter.com/G2esports/status/930012658299998208

@G2esports: “Bugün, Simülasyon Yarış takımıza dahil olan iki kişiyi açıklayacağımız için oldukça heyecanlıyız. @BolukbasiCem ve @HuskyGoalie, hoşgeldiniz!”

Büyüyen espor dünyasında mücadele ruhunun yaşandığı her oyun artık bu dalın bir parçası olarak sayılıyor. Benim gibi bir çok motorsporları sevdalısı da bu iki dalın birleştiği noktayı görmeyi bekliyordu. 2017 bu iş için atılan ciddi adımlara sahne oldu. Özellikle McLaren F1 takımının R Factor oyunu üzerinden düzenlediği Dünya’nın En Hızlı Oyuncusu yarışması ve Formula 1’in resmi oyunları üzerinden düzenlediği Formula 1 Dünya Şampiyonası bu konuda en çok ses getiren turnuvalar oldu.

Binlerce kişinin katıldığı bu turnuvalarda Cem Bölükbaşı da dahil olmuştu. Dünya’nın En Hızlı Oyuncusu turnuvasında final aşamasına kadar kalmayı başarmış ancak yaşadığı bir sorundan ötürü yarışı tamamlayamamıştı. Formula 1 Dünya şampiyonasına ise binlerce kişi arasından Londra’ya davet edilen 40 isim arasına dahil oldu. Londra’da grubunu 2. sırada tamamlayıp final aşamasına kalmayı başardı. Buradan hatırlatmayı yapalım, bu turnuvanın finali, F1 Abu Dhabi Grand Prix’i ile birlikte Abu Dhabi’de yapılacak. Twitch ve Youtube üzerinden yayın yapan F1 Esports kanalı üzerinden takip edebilir ve Cem’e destek olabilirsiniz.

Cem Bölükbaşı’nı biraz daha tanıtmak gerekirse kendisi sadece bir simülasyon canavarı değil. Aynı zamanda gerçek hayatta da yarışan bir sürücü. 6 Yaşında Türkiye Motocross Şampiyonluğu kazanmış. Şimdilerde 19 yaşında olan oyuncu Formula 4 aracı da kullanıyor. 2013 yılında adım attığı simülasyon dünyasında ise iRacing gibi bir çok platformda boy gösteriyor. Hem gerçek hayatta hem simülasyonda olan yarışçılığı belki ilerleyen dönemlerde daha yüksek seviyelerde bir direksiyona oturmasına kadar ilerleyebilir. Bu arada unutmadan iletmek gerek F1’in parlayan yıldızı Max Verstappen’de F1’de bir koltuk bulana kadar iRacing gibi platformlarda gözüken bir isimdi. Bu açıdan baktığımızda Cem’in verdiği mücadelenin ciddiyetini daha iyi anlayabiliriz.

Cem’in önünde büyük bir gelecek var. G2 eSports’un da bu alana dahil olması motorsporlarının esporda ne kadar büyük bir potansiyeli olduğunu ortaya koyuyor. Cem’in G2 eSports altında neler yaşayacağını merak ediyorum ve bunları sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Ekip olarak bizi gururlandırdığı için bu satırlardan kendisine başarılar diliyoruz.

Bateman Olayında Yeni Gelişmeler Ortaya Çıktı