Cloud 9 takımının bir süredir çeşitli hareketlilikler içinde olduğunu biliyorduk. Bugün ise takımlarının son halini resmi olarak duyurdular.

Cloud 9 2016 Kuzey Amerika LCS Yaz Dönemi kadrosunu resmen açıkladı. Oyuncuların listesi şu şekilde:

  • Jeong “Impact” Yeong-eon
  • Will “Meteos” Hartman
  • Nicolaj “Jensen” Jensen
  • Zachary “Sneaky” Scuderi
  • Michael “Bunny FuFuu” Kurylo

Geçtiğimiz ay yapılan duyuruları da düşünürsek, takımın son hali bir sürpriz yaratmadı. Yine de hem heyecanlanacak hem de endişe duymamızı sağlayacak sebepler de yok değil.

Gözle görülen bir gerçek var ki, Impact geçtiğimiz bahar döneminde, profesyonel kariyerinin en kötü oyunlarını sergiledi. Hem rakip takımdan aldığı skorlar hem de KDA oranı olarak ligin en düşük performanslarından birisini sergiledi. Kurallar gereği yalnızca iki yabancı oyuncu bulundurabilecek olan takım, Impact’in oynayabilmesi için Lee “Rush” Yoon-jae’nin altyapıya geçmesine karar verdi. Rush takımın şampiyonluk seviyesindeki ekibini LCS’e taşımasında yardımcı olacak.

Bilinen en iyi ormancılardan birisini çıkartıp, yardım almadan oldukça zayıf performans gösteren bir üst koridor oyuncusunu takıma eklemek, Cloud 9’nın ne tür bir strateji izlediği konusunda soru işaretleri oluşmasına sebep oluyor. Üst seviye ormancılarını NACS‘e göndermek yerine, var olan güçlü kadrolarını koruyabilir ve Impact – Meteos –  Johnny “Altec” Ru – Daerek “Lemonnation” Hart ekibini, yeni bir orta koridor oyuncusu da ekleyerek, rahatlıkla yükselecek yeni bir ekip oluşturabilirlerdi.

Böyle diyoruz fakat ekibin şu anki hali de oldukça sağlam gözüküyor. Meteos her zamanki gibi tam formunda ve bu sayede Impact önceki ekipte olduğundan daha faydalı bir oyuncu olacaktır. Bunny FuFuu, bir yıllık tecrübenin de getirdiği avantaj ile oldukça başarılı işler sergileyebilir. Fakat önemli anlarda sergilemekte başarısız olduğu karar verme yeteneği, başarılı oyunlarının gölgede kalmasına sebep olabilir.

Gerçekleşen ekip değişiklikleriyle birlikte, Cloud 9’ın ne tür bir iş peşinde olduğunu ve bu konuda ne kadar etkili olabileceğini söylemek biraz zor. Önceki ekip kadar güçlü olduklarını düşünmüyoruz, fakat Meteos’un eski haline dönebilmesi için gerekli olan hava değişimini sağlamış olabilirler. Cloud 9 tarihinde gerçekleşmiş en büyük değişimin yaşandığı bu ekip değişimiyle birlikte, önceki başarısızlıklarını ortadan kaldırıp, tekrar ileriye doğru atılmayı planlıyor olabilirler.

Kaynak: GosuGamers