Geçtiğimiz sezon Virtus.pro’nun şampiyonluğu ile tamamlanan Copenhagen Games bu sezon daha az takımın katılımıyla ve Tier 2 takımların yer aldığı bir turnuva olması ile dikkat çekti. Tier 2 takımlar için önemli bir turnuva olma özelliği taşıyan Copenhagen Games 2016 kıyasıya mücadelelere ev sahipliği yaptı.

8 takımın davet edilmesi ve 8 takımın elemelerden gelmesi ile toplamda 16 takımın mücadele ettiği turnuvada 12 takımın İskandinav olması dikkat çekti.

BO1 üzerinden oynananacak olan gruplarda temsilcimiz Space Soldiers, D grubunda HellRaisers, Iwku ve RCTIC ile eşleşti. Space Soldiers turnuvada ilk olarak HellRaisers ile karşılaştı. Cache haritasında Hellraisers’in etkili oyununa karşı fazla dayanamayan SS, ilk oyundan 16:6’lık bir skorla mağlup ayrıldı. Ardından RCTIC ile karşılaşan temsilcimiz Mirage haritasında yine 16:6’lık bir skorla rakibini mağlup etti.

Grubun son maçında Iwku ile oynayan ekip Train haritasında zorlanmadı ve ilk yarısı 13:2 biten karşılaşmadan yine 16:6’lık skorla galip ayrıldı ve grubunda HellRaisers’in ardından ikinci olarak çeyrek finallere yükseldi.

A grubunda ise favori dignitas zorlanmadan lider çıktı, dignitas’ı Preparation takımı ise yine 2’de 2 yaparak rahatça çeyrek finallere çıktı.
B grubunda CPH Wolves rakiplerine karşı üstün performans sergiledi ve grubu lider tamamladı. E-Frag, CPH Wolves’i takip ederek finallere çıktı.
C grubund favori SK yanıltmadı ve lider olarak finallere yükseldi. Finlandiyalı ekip ENCE gösterdiği etkisiz oyun ile galibiyet alamadı ve birçok kişiyi şaşırttı. Publiclir.se ise etkili bir oyun göstererek finallere katıldı.