ESWC, Electronic Sports World Cup, Counter-Strike tarihindeki en iyi takımların bir araya geldiği, en kapsamlı turnuvalara ev sahipliği yapan organizasyonlardan biriydi.

Counter-Strike 1.6’dan başlayıp CS:GO’ya kadar her yıl düzenli turnuvalar düzenleyen organizasyon şirketi 2018 yılında düzenleyeceği etkinlikte CS:GO’ya yer vermeyecek.

Zaten ESWC organizasyonu 2016 yılından itibaren parıltısını yitirmeye başlamıştı. Önce turnuvalarını tier-2 etkinliklerine dönüştürüp adını Esports World Convention olarak değiştirmiş, ardından da geçen sene sadece dört adet CS:GO takımı çağırarak iyice gözden düşmüştü ki bu takımların bazıları alt lig takımlarıydı.

Bazı kaynaklardan alınan bilgilere göre şirket organizatörleri 2018 yılında hiçbir CS:GO turnuvasına yer vermemekle kalmayıp Just Dance, Fortnite, Fifa ve Clash Royale oyunlarına ağırlık verecek.

Bu bilgi doğrultusunda, oyun tarihinin en büyük oyunlarından biriyle, o oyunun sancaktarlığını yapan turnuva arasındaki köprü yıkılmış oluyor. Counter-Strike’ın gelecek dönemlerde ESWC’ye dönüp dönmeyeceğini kimse bilmiyor ancak ESWC’nin sahibi olan Webedia’nın mevcut yönetimi bu fikre sıcak bakmıyor.

Peki, CS:GO neden önemliydi?
https://www.eswc.com/cs-history/