Profesyonel oyuncu kariyerinden emekli olan Alberto “Crumbz” Rengifo, Kuzey Amerika challanger Series takımı Apex Gaming’e koç olacağını duyurdu.

Crumbz’ın emekliliğe ayrılmasının temelinde ise Renegades’te yaşanan sorunlar yatıyor. Geçtiğimiz hafta Riot Games, Kuzey Amerika’da 3 takıma cezalar vermişti. Team Impulse ve Team Dragon Knights’ın yanı sıra Renegades’te olaylarda adı geçen takımlardan biriydi. Riot Games’in açtığı bir soruşturma sonucunda takımın birden fazla kural ihlali yaptığı kanaatine varan Riot Games, Renegades’e NA LCS hakkını satması için 10 günlük süre tanımıştı. Renegades yerine gelecek takımı bulma arayışının sonucunda Counter Strike sahnesinden de tanıdığımız Team EnVyUs’a haklarını satmıştı. Team EnVyUs ise mevcut kadro ile sözleşme imzalamak yerine yeni bir kadro kurma yoluna gitmiş böylelikle Crumbz diğer oyuncularla birlikte kadro dışı kalmıştı.

Profesyonel oyunculuk kariyerine 2011’de başlayan Crumbz’ın geçmişi oldukça dolu. En son Alex Ich ile beraber geçtiğimiz splitte Renegades’te görev almıştı. ama son yaşanan olaylardan sonra profesyonel oyunculuk kariyerine nokta koymaya karar verdi. Tecrübeli oyuncu, Saintvicious yönetimindeki Apex Gaming geçtiğimiz splitte yaz mevsimi için yükselme turnuvasında Team Dragon Knights’ı elemiş ve LCS’e çıkma hakkı kazanmıştı. Crumbz takıma koç olarak neler kazandırabileceğini önümüzdeki splitte göreceğiz.

Kaynak: http://www.dailydot.com/esports/crumbz-coaching-apex-lol-challenger-team/