Rize Gaming UK’in ESL UK Premiership maçında Joseph “Joee” Leigh, ESL’in anti-hile yazılımı tarafından oyundan atıldı. Bunun üzerine maç iptal edildi ve Joee’nin takımı diskalifiye oldu.

ESL’in anti-hile yazılımı ESL Wire’ın çalışma sistemi tespit edilen hilecinin bir daha ESL etkinliklerine katılamaması yönünde olsa da, Joee’nin birkaç farklı oyunda turnuva düzenleyen Insomnia’nın İngiltere’deki turnuvalarına da katılamayacağı doğrulandı.

Sunucudan çıkışından sonra Joee, hileyi Ukrayna’lı bir yapımcıdan takma isimle aldığını kabul etti. 23 yaşındaki oyuncu durumdan pişman olmamış şekilde “Bu sadece bir oyun. Twitlere bakmak hala gayet komik, kimseye bir zararım dokunmadı, bunda ne sorun var” açıklama yaptı.

CS:GO’daki hile ve hileciler konusu 2014’teki iki profesyonel oyuncunun yakalanmasından beri önemli bir konu haline geldi. Valve’in kendine ait anti-hile koruması hilelerin bir çoğunu azaltsa da, Hovik “KQLY” Tovmassian ve Gordon “Sf” Giry’nin kanıtlarının ESEA’nın kendi araştırmaları sonucu Valve’e yollamasıyla bu sistem hakkında soru işaretleri oluşmasına sebep oldu.