Oyuna birçok değişikliğin geldiği ve hatanın düzeltildiği CS:GO yaması yayınlandı!

[OYNANIŞ]

– Oyuncuların, izleyicilerin ve demo görüntülerinin birincil kişi kamerası düzenlendi. Artık oyuncular üçüncü kişi bakış açısında kafalarının görünmediği yerlerden bakamayacak.

–Kamera açısıyla beraber istemci ve sunucu arasındaki merminin gideceği yerler düzeltildi.

– Eğer üçüncü kişi bakış açısındaki bir animasyondan dolayı oyuncunun kafası,  birincil kişi bakış kamerasından aşağıya inerse oyuncunun kafasının da birincil kişi bakış açısında aynı seviye veya daha altına gelecek. Böylelikle üçüncü kişi bakış açısı ile birincil kişi bakış açısı arasında daha isabetli görüntüler elde edilecek.

– Üçüncü kişi bakış açısında oyuncunun düşme animasyonları düzenlendi. Oyuncuların üçüncü kişi animasyonu artık düşülen yüksekliğe göre farklı çalışacak.

– Crouch-spam denen sürekli eğilip kalkılmasına karşı olan sistem değiştirildi. Artık sistem oyuncunun ne kadar eğilme tuşuna bastını değil, mevcut hızın ne kadar azaldığına bakacak. Bu sistemin hatalı bir yanı oyuncuların aniden ayağa kalkması veya bu sistemi azıcık hareket ederek aşabilmeleriydi. Bu yenilikle beraber bu hatalar giderilmekle beraber eğer oyuncu sürekli eğilme tuşuna basarsa bir süre eğilemeyecek.

– Birincil ve Üçüncü kişi bakış açısı arasındaki eğilme hızları daha yakın hale getirildi. Üçüncü kişi bakış açısı birincil bakış açısına yaklaşabilmesi için hızlandırıldı.

– Eğilerek iniş yapan oyuncuların düşüş animasyonu kafalarını daha az farkedilir kılan bir animasyonla değiştirildi.

– Molotoflar kendilerinden yüksekteki ve alçağındaki dumanlar tarafından söndürülemeyecek. Böylelikle Nuke’daki kulübe’nin içine duman bombası, dışına molotof veya Mirage’daki saray’ın altına duman bombası, balkon katına da molotof atılabilecek.

– Molotoflar kapalı kapılardan geçemeyecek.

– Duman bombalarının duvardan sekip ateşi kestiği zaman oluşan oyuncu modeliyle çakışması giderildi.

[SES]

– AWP, SSG 08, G3SG1 ve SCAR-20 için ateş sesleri daha doğru ve daha az dağılan seslerle değiştirildi.

– SSG 08, G3SG1 ve SCAR-20 silahlarına özel, şarjör değiştirme, uzaktan duyulma ve silahı alma sesleri eklendi.

– AWP, SSG 08, G3SG1 ve SCAR-20’den çıkan mermi izleri ateşlendikleri noktada kalmak yerine çevrede doğru bir şekilde yayılacak.

[HARİTALAR]

– de_cache ufak hata düzeltmeleri ile son haline geldi.

[DİĞER]

– Lag taviz sistemi sayesinde oluşan ‘hitbox’ sıkıntıları giderildi. Yeni eklenen parametreler sayesinde sunucu-bazlı ‘hitbox’lar istemci-bazlı modellerle daha uyumlu olacak.

– Oyuncu modellerinin lag taviz sistemi işlemleri yüzünden bazı açılarda dengesiz dönüş sağlaması hatası giderildi.