NiP, ELEAGUE B grubu finalinde G2‘yu yenerek adını playoff‘a yazdırmayı başardı.

ELEAGUE, B grubu karşılaşmaları geçtiğimiz hafta oynandı. B grubu finalleri ise 4 Nisan günü Nip vs. G2 arasında gerçekleşti. Maç 2-0 (16-9 Cache, 16-3 Train) NiP zaferi ile sonuçlandı. Böylelikle NiP playoff’ta yerini alarak $1.4 milyonluk ödüle bir adım daha yaklaştı. G2 için ise ELEAGUE henüz bitmiş değil. B grubu 2.si olan takım son şans elemelerinde mücadele edecek. B grubu en değerli oyuncusu ise 1.19 KDA oranı ile Patrik “f0rest” Lindberg seçildi.

nip-forest-csgo

İlk karşılaşma NiP, Cache haritası tercihini yaptı. T tarafında başlayan NiP takımı A bomba alanına girmekte zorlanmadı fakat Alexandre “bodyy” Pianaro’nun G2 adına aldığı 3 skor takımına moral sağladı. G2 defansif olarak üstünlüğü oyunun erken safhalarında sürdürmeyi başarırken 5-0 olan skor 6. rounda geldiğinde, NiP takımının silahlanması ve Friberg‘in giriş skorlarıalmaya başlaması durumu tersine çevirdi ve ilk yarı 5-10 kapandı. Bu aşamada G2 takımının agresif oynadığını söyleyebiliriz. Fakat giriş skorlarının katkısı Cache haritasında çok önemli bir durum. İkinci yarıya geçtiğimizde ise A bomba alanına girmeyi başaran G2, bombayı kurmayı başarıyor. Fakat alana geldikleri sırada Xizt ve Get_Right ikilisi 2 giriş skorunu hızlıca alıyor ardından alanı savunmaya gelen Pyth ve f0rest muhteşem skorlar elde ediyor. Kazanılan eko round’dan sonra durum 12-5 oluyor. Bu maç aslında tecrübe maçı olarak nitelendirebilir, NiP takımı bomba alanlarına sağladığı hızlı dönüşler ile alanları savunarak çok güzel bir başarı elde ediyor. G2 takımında ise ismini en çok gösteren kişi Smithzz oluyor. Birkaç round’da alan hakimiyetini kaybedip skor verse de, NiP durumu 16-9 yaparak ilk maçı kazanan taraf oluyor.

İkinci maç, Train haritasında oynandı. T tarafında başlayan NiP takımı Jacob “pyth” Mourujarvi’nin ilk round’da hızlıca aldığı 3 skor ile başladı. Güzel bir başlangıç sağlayan NiP sonraki 2 round’da da aynı performansı sergiliyor. 4. round ise başarılı bir performans gösteren G2 takımı B bomba alanını savunarak rakibini etkisiz hale getiriyor fakat G2’nun bu performansı kısa sürüyor ve adeta kaybettiği round’ların bedelini ekonomik açıdan veriyor ve ilk yarı NiP’nin 12-3 üstünlüğüyle bitiyor. İlk yarıda gösterdiği performansı ikinci yarıda da gösteren NiP, G2‘yu maçtan koparıyor. İkinci yarıda dört round üst üste kazanan NiP 16-3’lük skor ile G2 2-0 mağlup edip ELEAGUE B grubunda ilk sıraya yerleşiyor.

C grubu ise haftaya oynanacak. Rekabet edecek olan takımlar ise; SK, NRG, CLG ve Astralist olacak. Maçlar Atlanta, Georgia eyaletinde gerçekleşecek.