Space Soldiers Balkan Turnuvası’nda emin adımlarla ilerleyerek Yarı Final’e geldi. Grubu namağlup bitiren ekibimiz diğer elemelerde de performansını bozmadı. Eski belalısı olan GPlay ise yarı finalde rakipleriydi. Olay bundan da öte tabi ki. Space Soldiers ”Online” turnuvaların adamı, LAN turnuvasında bir şey yapamaz dendi. Binbir türlü ırkçılıkla karşı karşıya geldiler. Ama alınlarının akıyla da bu mevzudan çıktılar. Gelin maçta neler yaşanmış yakından bakalım.

Vatan toprağı olan Dust 2, Space Soldiers’ın en büyük kozuydu. Rakipleri genelde banlar Dust 2’yi. Fakat GPlay Dust 2’yi seçerek bizi hem şaşırttı hem de ümitlendirdi. SS ise Cobblestone seçerek ”2-0 la bu” dedirtti resmen. Fakat maçlar çantada keklik olmadı. Sonucunu bilmiş olmama rağmen tekrarını izlerken tırnak bırakmadım burda. (Heyecandan ekrana kalem fırlatmış olmak da ihtimaller arasında.

Dust 2:

Turnuva formatında takımlar ilk önce bıçakla savaşarak hangi takımın hangi tarafı seçeceğine karar verirler. Space Soldiers’ın bu konuda iyi olmadığını biliyoruz ve bıçak round’unu da kaybettik haliyle. Ve Gplay Counter-Terrorist olarak oyuna başlamayı tercih etti.

Bilen bilir bizim çocuklar silahlarla harikalar yaratıyor. Aynı performansı eco roundlarında gösterebilseler sırtımız yere gelmez ama neyse. İlk 3 roundu sorunsuz bir şekilde aldık. Asıl maçın başladığı 4. roundda ise GPlay oyuncusu Bubble 5 kişiyi de öldürerek ”Ace” attı. 5. roundu da sorunsuzca aldık fakat SS’in korkulu rüyası olan eco roundu çok büyük sıkıntı yarattı ve skoru 4-2’ye getirdi. Rakibin ”fake” oyunlarımızı hızlı okuması, telaş yapmayıp ”backup”a gitmeden oldukları yerden tutmaları ve beklenmedik aralıklarla yaptıkları agresif oyun ve bizim de yavaş oyunumuzdan dolayı 5 roundluk seri yakalayıp durumu 4-6’ya getirdiler. SS titreyip kendine geldikten sonra ”YA HAK” diyerek uzun tarafından hızlı bir oyun oynayarak 5-6’ya getirdi. Önceden de dediğim gibi rakip oyunumuzu çok önceden anladı. ”Xantares” oyunu ortadan çok hızlı açabilen bir oyuncu. Ama ”mid”e 2 yada 3 kişi ile bakmaya başladılar bu sefer. İlk Only sonra Xantares sonra E1 derken roundu midde hediye ettik ve skoru 5-7’ye getirdiler. Şahsen benim bile beklemediğim düzenli oynayışla gelen bir eco roundu ile momentum yakalayıp 2 round birden aldık. İlk yarının son roundunu alan GPlay Counter-Terrorist tarafını önde kapattı.

SS, Counter-Terrorist’e geçtikten sonra haritanın her yerine dağıldı ilk round. Xantares’in midde aldığı 2 skor eli bize getirdi. Fakat GPlay 4 adamını ”A” tarafında yem edip bombayı ”B”ye kurmayı başardı. Çok şükür aldık ama :). Geri kalan 3 roundu da karşı tarafın silahları ve zırhları olmadığı için çok kolay bir şekilde aldık. Tugux’un Ace’i kaçtı ama önemli olan takımın kazanması değil mi yahu? GPlay zırh ve silahlarını çektiii. Bombalarını aldııı. Sonuç değişti mi? Tabi ki hayır. Xantares’ın ”kısa”da rakibi harika arkalamasından dolayı çok kolay bir round oldu SS adına. CT tarafına geçtikten sonra çok rahat bir oyun sergileyen Space Soldiers modunu hiç bozmadan ve ikinci yarıda rakibine hiç el vermeden ilk maçı 16-8 yendi.

Copenhag turnuvasında Playing Ducks ekibine karşı oynamışlardı. Yanlış hatırlamıyorsam profesyonel arenada ilk defa Cobblestone oynamışlardı. O günden sonra Cobblestone’u çok sevdiler, bağırlarına bastılar.

Cobblestone:

Terörist tarafında başlayan temsilcimiz ilk roundu bomba kurarak aldılar ve onun getirdiği avantaj ile skoru 3-0 yaptılar. Maçın GPlay için başlayan roundunu ise çok talihsiz skorlar vererek kaybettik. Her ne kadar bu huylarını sonradan çözseler de yavaş oynayıp, tek tek çıkıp ölmeleri bize birçok round kaybettirdi. Ve maçta çok ilginç bir olay oldu. 5. roundda gene tek tek çıkarak ölünen bir durumda Despe AWP’sini korumak için geri çekildi. Roundun bitimine 12 saniye kala bağlantısı koptu. 6. round başlarken, bağlantısı koptuğu için AWP’si gitmiş ve geçen round hayatta kaldığı için sadece 50$’ı vardı. Tugux oyunu duraklatıp sorunu GPlay oyuncularına anlatmaya çalıştı. Ama Victor ”Bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok.” dedikten sonra GPlay’in bize karşı olan tavrı belli oldu, ortam gerildi. Sunucuya admin geldikten sonra Despe’ye ”Ne kadar paran vardı ölmeden önce?” diye sordu. Yanlış grammerden dolayı 4200$ lafı geçti. Düzeltmeye imkan bırakmadan GPlay oyuncusu Spyleader ”AWP+4200$’ı yoktu, olamaz.” dedi. Gerek ben, gerek oyuncular, gerek spiker bir hayli gerildi tabi. En son NKL ”Bazuka verin de tam olsun” deyince olay kan davasına döndü. Admin bir süre yaptığı esprilerle ortamı yumuşatmaya çalıştı ama pek mümkün olmadı. Despe’nin ne AWP’si geri geldi ne de parası. 50$ ile oyuna başladı. Böylesine saçma bir avantajı kullanan GPlay skoru 4-3’e getirip öne geçtiler. Eco bittikten ve silahları çektikten sonra 5-4 öne geçtik. Ama yine bir eco rounda boyun eğip eli verdik ve sonuç berabere oldu. 13. roundda Bubble’ın kanının son damlasına kadar molotofun içinde kalması yüzünden hem o roundu hem de geri kalan roundları verdik. İlk yarıyı 9-6 GPlay önde kapattı.

Counter-Terrorist tarafına geçtiğimizde ise SS’in üstün tekli oyunu ile ilk roundu alıp skoru 7-9’a getirdiler. Berabere getirme ümidine inanmışken ”Bu kadar da olmaz” dedirten bir hata oldu. Herkesi öldürdükten sonra süresi olmasına rağmen kit arayan Only bombayı imha edemedi. İçimizde patladı anlayacağınız. Bu avantajla üst üste 4 el verdik. Skor 7-13 oldu. Son umut silahlarını alan Space Soldiers ”Comeback”in sinyallerini verdi. 4 el de SS üst üste aldı. ”Ahan da oyun gitti” dediğimiz roundda rakip takımdan sadece 2 kişi yaşarken ve toplam 20 canları varken alamadık. Bundan sonrasında hatasız oynayan Space Soldiers kan davasını alarak 16-14 maçı kazanıp Balkan Turnuvası’nda finale çıktı. Finalde gene bir Bulgar takımı olan Headshot.bg ile oynayacak olan temsilcimizin kupayı da alıp geleceğini ümit ediyoruz.

Temsilcimizi başarılarından dolayı tebrik ediyor ve final maçında şampiyonluğu göğüsleyeceğine can-ı gönülden inanıyoruz.