Ninjas in Pyjamas vs FlipSid3 Tactics

Harita : Cache

İzleyici sayısı 726.000’i bulan MLG Columbus’un ilk maçı kıran kırana geçti. Çok üst düzey oyunlar olmadı. Genellikle hangi takım sattı diye düşünür olduk. Bir NiP sattı bir F3. İlk yarının sonuna gelindiğinde skorda 9-6 NiP’ın üstünlüğü vardı. Eko roundunu alıp skoru hızlıca 11-6’ya getirdiler fakat F3 “orada bir dur” dedi ve 3 tur üst üste aldı. F3 comeback’in sinyallerini çok güçlü bir şekilde verirken Threat sahneye çıktı ve roundu kazandırdı. İki takımın da ekonomileri dengedeyken F3 bastırdı ve skoru 12-12’ye getirdi. Forest NiP’in 13. roundunu 1v1’de kazandı. Burada hızını alan NiP’in maçı bitirmek için 1 rounda ihtiyacı vardı. Maç sayısına force ile giren F3 maça tutundu ve uzatmalara götürdü. Uzatmalarda iki takım da çok dağınık oynadı. Maç uzadığı için yoruldular ve dikkatleri dağıldı. Maçın kazananı 19-17’lik skorla Ninjas in Pyjamas oldu.

NiP - F3 cache 29.03.2016

Luminosity Gaming vs Mousesports

Harita : Mirage

Başta Fer’in aldığı 4 skordan sonra maç iyice hızlandı ve skor LG lehine 3-1’e geldi. Silahları çektikten sonra Mouz kendine gelir gibi oldu fakat LG adeta aldı başını götürdü. Mouz’un acemice hatalarını cezalandıran LG terörist tarafını 10’a 5 önde kapattı. Niko’nun inanılmaz 3 skoruyla beraber eko roundunu önde kapatan Mouz bu üstünlüğü koruyamayınca LG’nin aldığı round sayıları otomatikman arttı. Atalarımız zamanında ”Don’t be a loser, buy a defuser” demiş (Berk Sözüer’e teşekkürler). Mouz imha kiti almamak için ısrar etti ve bunun cezasını çekti. 3v3 kalınan rounda bütün takımı öldüren Alman ekibi imha kiti almadığı için bombayı çözemedi ve 14. skorlarını LG’ye hediye etmiş oldular. Brezilya ekibi biraz duraksadıysa da maçı 16-13 almayı başardı.

mousesports - Luminosity Gaming mirage 29.03.2016

Faze vs Team Liquid

Harita : Cache

Günün en bilinmez maçı olacağını düşündüğüm maçtı bu. Bir tarafta kadrosu iyi olan ama performansı dengesiz olan Faze, bir yanda son dönemde inanılmaz bir rota yakalamış olan Team Liquid. Terör tarafı silah roundunu kazandıktan sonra kopan giden Liquid skoru hızlıca 4-0’a getirdi. Yakaladığı ”kar topu” etkisini ilk yarının sonuna kadar götüren Liquid ilk yarıyı 12-3 önde kapattı. Mola iyi gelmiş olacak ki Faze titredi ve kendine geldi. 7 round üst üste kazanan Faze bir comeback yapacak mı diye beklerken Liquid adeta ”siz hayırdır” dedi ve 2 round aldı. Demoralize olan Faze maçı iyice bırakınca Team Liquid bunu affetmedi ve 16-11’lik skorla kazanan taraf oldu.

liquid - FaZe cache 29.03.2016

Fnatic vs Splyce

Harita : Train

Bu maç gerçekten izleyenleri baydı. Splyce’ı ezmek gibi olmasın ama neyin ne olacağı çoktan belliydi. Gerçi seyirciler ”Kim Kazanır” anketinde %69 oyu onlara verse de biliyoruz ki trollüne idi. İsveç ekibi potansiyelinin yarısından daha azıyla oynadı. İnternet kafede CS oynarmışcasına götürdüler maçı. Kazanan ekip 16-5lik skorla Fnatic oldu .

fnatic - Splyce train 29.03.2016
Counter Logic Gaming vs EnVyUs

Harita : Cobblestone

Terörist tarafını seçen EnVyUs silah roundunu kazanıp skoru kolayca 3-0 a getirdi fakat CLG silahlarını çekince momentumuna devam edemedi. Tarik’in tuttuğu A’ya bir türlü giremeyen EnVyUs, roundu kaybederek ekonomisine çok ağır bir darbe yedi. Sonraki tur force ile beraber bomba kurdular fakat CLG yaşatmadı ve roundun kazananı oldu. Dağınık oynamalarını cezalandıramayan CLG ekonomisi olan çok önemli olan roundu kaybedip 4-2 geri düştü. Forcelayarak EnVy’nin üstüne çöktüler ve 4 takım üyesi yaşarken roundu kazandılar ki bu ekonomileri için çok önemliydi. Tarik’in 2v1 clutch’ı ile roundu kazanan CLG sonraki tur reltuC’un 4k’i ile skorda 5-4 öne geçti. Bir CLG’nin bir EnVy’nin kazandığı ilk yarıyı EnVyUs 8-7 önde kapattı. İkinci yarıya hızlı başlayan Amerika ekibi Fransız ekibine hiç bir şans tanımadı ve bir round dahi vermeden maçı 16-8 kazandı.

EnVyUs - CLG cobblestone 29.03.2016

Astralis vs Gambit Gaming

Harita : Train

Eski QuestionMark yani Astralis bu maçın favorisi olarak gösteriliyordu. Ama beklenildiği gibi geçmedi. Terörist tarafında ilk silah roundunu kazandıktan sonra rakibine 5 round üst üste verdi. Skorda 5-1 geride olan Danimarka ekibi titreyip kendine geldi ve 6 round üst üste alarak skoru 5-7’e getirdi. İlk yarıyı 6-9 önde kapattı. Adren ikinci tabanca roundunda Astralis’in 4 takım üyesini vurarak skoru Gambit’e yazdırdı. Fakat Astralis adeta “evini arabasını satarak” forceladı. 2 Scout alan takım bu roundla beraber aldı başını götürdü, skoru 14:8 yaptı. Sonrasında sadece 2 round kaybeden Astralis maçı 16-10 kazanmayı başardı.

Astralis - Gambit train 29.03.2016

Natus Vincere vs Cloud 9

Harita : Train

Bombayı kurmasına rağmen bunu koruyamayan Na’Vi ilk roundu kaybetti. Avantajı yakaladıktan sonra skoru çabucak 6-0’a getiren Amerika ekibi Na’Vi’ye mola aldırtmak zorunda kaldı. Taktiksel moladan sonra sadece 1 round kaybeden Na’Vi CT tarafına 8-7 önde geçti. Zeus’un sisi kullanarak yaptığı akıllıca oyun sayesinde tabanca roundunda büyük avantaj sağlayan ekip bütün CT tarafı boyunca oyunu domine etti ve Amerikan ekibine sadece 2 round kaybetti. Böylelikle maçın kazananı 16-9luk skorla Na’Vi oldu.

Natus Vincere - Cloud9 train 29.03.2016

Virtus.pro vs G2

Harita : Train

Herkes tarafından biliniyor ki Virtus.pro’nun en iyi olduğu harita Train. Fakat G2 bunu göze aldı, harita yasaklanmadı. Ve bunun cezasını çok ağır çektiler. Polonya ekibi bütün maç boyunca rakibinden daha üstündü, gerek taktiksel konuda gerek isabet oranlarında. İlk yarıyı 14-1 kazanan Virtus CT tarafında geçtiğinde 2 round alarak maçı ezici bir üstünlükle sonlandırdı. Splyce G2’dan daha iyi dayanmıştı en azından. Polonyalılar için bu 16-0’ın intikamı gibi birşeydi.

(G2 eski Kinguin, bunu da hatırlatalım.)

Virtus.pro - G2 train 29.03.2016

Her maçta en az 1 kere olan teknik hatalarıyla ve genellikle Train oynanan MLG Columbus’un ilk günü ve grup aşamaları böyleydi. İkinci günde görüşmek üzere.