Dün, Dota 2 toplulukları tarafından yapılan bir çağrı, Natus Vincere ile çalışan bir yayıncının aynı zamanda ünlü bir MMR booster olmasına dikkat çekiyordu. Organizasyon bu çağrıyı dikkate alıyor ve bahsi geçen kişiyi inceleyecek.

MMR boost, en basit haliyle anlatmamız gerekirse, hesapların para karşılığı daha yüksek seviyelere çıkartılması demek. Yüksek seviyeli bir oyuncu, karşılığında belli bir miktar ücret alarak, düşük seviyeli bir hesap üzerinden oyun oynuyor ve hesabın hakkından daha üst liglere ulaşmasını sağlıyor. Rusça konuşan bölgelerde oynayan birkaç büyük isim bu konu hakkında yorum yapmış ve sektör için ne kadar zararlı olduğundan bahsetmişti. Bu yüzden Na’Vi hakkında böyle bir durum oluştuğunda, doğal olarak, topluluk pek memnun olmadı. Özellikle bu organizasyonun Dota toplulukları arasında en saygı duyulan isimlerden birisi olması, adının bu tür kişilerle birlikte anılmaması gerektiği düşüncesini oluşturuyor.

Na’Vi do not advertising boosting services.” konu başlıklı Reddit başlığında gelen şikayetlere, Na’Vi organizasyonunun canlı yayın ve YouTube kanalı sorumlusu olan Oleg “prb” Bulavko cevap verdi. Blulavko’nun açıklamasında, bahsi geçen yayıncı “Ybicanoooobov” ile anlaşma yaparken, yayıncının aktif olarak boost hizmetlerinde bulunduğunduğundan haberleri olmadığını söyledi.

“Öncelikle, hiçbir booster için reklam yapmadığımızı söylemek istiyoruz. Onları vitrine çıkartmıyoruz. Sosyal medyada bu konu hakkında hiçbir gönderimiz olmadı. Ybicanoooobov’u bir yayıncı olarak keşfetmiştik.” diyen Bulavko, Na’Vi organizasyonunun prensiplerine katı bir biçimde bağlı olduğunu da ekledi. MMR boost işi ile uğraşan birini öne çıkartmak ise kesinlikle bu prensiplere aykırı bir durum.

Başlıkta yorum yapanlar ise bu konuda biraz şüpheliler. Ybicanoooobov isminin çok uzun bir süredir MMR boost ile birlikte anıldığı, organizasyonun bu durumdan haberdar olmamasının mümkün olmadığı konuşuluyor.

Bulavko’nun açıklaması “Ybicanoooobov ile olan partnerliğimizi ve ismimiz altında gerçekleştirdiği yayınları gözden geçireceğimize emin olabilirsiniz. Umuyoruz yakında bu durum çözüme ulaşacaktır.” şeklinde bitiyor.