Dreamhack CS:GO turnuvaların Amerika Austin ayağı nihayet tamamlandı. Çekişmeli mücadeleleri bizlere sunan turnuvanın detayları için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Toplamda sekiz takımın katıldığı turnuvada toplam ödül havuzu $250.000 olarak belirlenmişti. A ve B gruplarından oluşan turnuvada gruplar şu şekildeydi.

img

Turnuvaya doğrudan katılım elde eden Splyce turnuva öncesinde abE ve Professor_Chaos yerine summit1g ve fREAKAOZID’in turnuvaya katılacağını duyurmuştu. Daha önce Cloud9 kadrosunda yer alan fREAKAOZID hala aktif olarak Cloud9 takımında yedek oyuncu pozisyonunda bulunuyor. Diğer bir geçici oyuncu ise bir dönem profesyonel olarak oyunu oynamasına rağmen yayıncılığıyla ön planda olan summit1g olmuştu.

  • Splyce ilk maçını son major şampiyonu Luminosity Gaming ile oynayacaktı. Bo1 üzerinden oynanan maçta Luminosity rakibine şans tanımamış ve maçtan 16:5 gibi farklı skorla galip ayrılmıştı.
  • Grubun ikinci maçında ise son dönemde istikrarsız bir performans gösteren Counter Logic Gaming, diğer bir Amerikan ekip Cloud9 ile karşılaşacaktı. Maç öncesi birçok kişi Cloud9‘i favori olarak göstermişti, nitekim öyle de oldu. C9, tabiri caizse rakibine oyun oynatmayarak oyundan kopardı ve maçı 16:1 gibi ezici üstünlükle kazandı.
  • Luminosity‘in sıradaki rakibi ise Cloud9 olmuştu. Kağıt üzerinde LG turnuvanın favorisiydi. Maçtan şaşırtıcı bir sonuç çıkmadı ve LG yine ezici bir farkla rakibini yenmişti. Skor tabelası 16:3‘ü gösteriyordu. LG üst turu garantiledi.

Grubun son iki maçı ve gruptan çıkacak olan takımı belirleyecek olan maçlar Bo3 üzerinden oynanacaktı.

  • İlk eleme maçında Splyce ile CLG karşılaşacaktı. Train ve Dust2 haritalarından 19:16 ve 16:10‘luk skorlarla galip ayrılan CLG.
  • Cloud9, üst tura çıkmak için grup eleme finali maçında CLG ile karşılaştı. Zorlu geçen bir serinin ardından toplamda 2-1’lik skorla maçtan galip ayrılan C9 yarı finallere kalmaya hak kazanmıştı. (19:16 Cache, 12:16 Mirage, 16:11 Dust2)

img (1)

B grubunda ise kağıt üzerinde finalistler belliydi. Oynanılan maçlardan sonra bir sürpriz yaşanmadı. Tempo Storm ile Team Liquid yarı finallere katılma hakkı elde etti.

  • B grubunun açılış maçında son dönemde adından sıkça söz ettiren Brezilyalı ekip Tempo Storm, Amerikan ekip NRG eSports ile karşılaştı. Cache haritasında oynanan karşılaşmadan TS 16:5‘lik skorla maçı tamamlamıştı.
  • Liquid, Selfless ile oynayacağı maça favori olarak çıkıyordu. Mirage haritasında oynanan maçta koosta ve Hiko muhteşem bir performans sergilemiş ve takımının 16:10 gibi bir skorla kazanmasını sağlamıştı.
  • TS ile Liquid arasında oynanılan üçüncü maçta ise harita Cobblestone olmuştu. Maçın en skorer ismi Liquid’ten EliGe olsada bu performans Liquid’e yetmemiş ve maçın kazananı 16:10‘luk skorla TS olmuştu.
  • Eleme maçında NRG ile Selfless arasında kıyasıya geçen mücadele de kazanan Selfless olmuştu. Overpass’ta uzatmalar sonucu 19:16 kazanan Selfless, Train haritasından 16:11lik skorla mağlup ayrılmasına rağmen son harita olan Cache’den 16:8‘lik skorla galip ayrılmıştı.
  • Yarı finalisti belirleyecek olan eleme maçında Selfless ile Liquid karşı karşıya geldi. Dust2 haritasından 16:3‘lük skorla galip ayrılan Liquid, Train haritasını da 16:10‘luk skorla kazanarak yarı finalist olmayı başarmıştı.

Yarı Finaller !

Yarı finalin ilk maçında Luminosity ile Liquid karşı karşıya geldi. Maçın favorisi Luminosity ilk haritada olan Dust2’den 16:6 gibi rahat bir skorla galip ayrılmasına rağmen ikinci harita olan Train’de oldukça zorlanmıştı. Maçı çok fazla uzatmayan Brezilyalı ekip 16:14 gibi yakın skorla galip ayrıldı ve adını bir kez daha turnuva finaline yazdırdı.

İkinci yarı final maçında Amerika’da istenilen performansı gösteremeyen Cloud9, CEVO Sezon 9. şampiyonu Brezilyalı Tempo Storm ile oynayacaktı. Cobblestone haritasından 16:13‘lük skorla galip ayrılan C9 birçok kişinin aynı soruyu sormasına neden oldu; “Acaba ?” İkinci harita olan Inferno’da shroud ve Skadoodle takımının kazanması için her şeyi yapsa da C9 uzatmalarda mağlup olmuştu (16:19).

Finali belirleyecek olan son haritada ise Tempo Storm işleri daha sıkı tuttu ve Cache haritasından 16:11‘lik skorla galip ayrılarak toplamda 2-1’lik skor avantajını elde etti.

Finalde Brezilya Rüzgarı Esmeye Devam Ediyor !

Liquid ve Cloud9 takımlarının elenmesinden sonra turnuvada ABD’yi temsil eden bir takım kalmamıştı. Turnuvanın büyük finalinde iki Brezilyalı ekibin mücadelesini izledik. Tempo Storm ile Luminosity arasında, biraz da tek taraflı geçen bu karşılaşmayı, Gabriel “FalleN” Toledo ve arkadaşları 2-0 ile Luminosity adına kazandılar.

Mirage, Luminosity’nin erken bulduğu 3-0‘lık raund avantajı ile başladı. Tabanca raundunda 2v4’ten geri gelen FalleN ve ekibi, daha sonrasında Tempo Storm’un silahlarını tam anlamıyla alabilmesi ile birlikte sıkı bir mücadeleye girişti. Oyunu dengeleyen önemli unsurlardan biri Henrique “hen1” Teles’in takımına arka arkaya raundlar kazandırmasıydı.

dreamhack csgo austin

Buna rağmen Tempo Storm durumu eşitleyemedi ve oyunun kontrolünü Luminosity’nin ellerine bıraktı. Fernando “fer” Alvarenga, yedinci raundda tek başına bütün Tempo Storm’u haklayınca takım ateşlendi ve Luminosity 7-3 öne geçti. Tempo Storm devre arasına çok çaba göstererek 3 raund geriden gelerek girmeyi başardı.

Harita’yı CT olarak oynadıkları yarıda kanatlanan Luminosity, arka arkaya 5 raund alarak Tempo Storm’u taktiksel bir duraklamada bulunmak zorunda bıraktı. Bu duraklamada hafif bir taktiksel avantaj elde etmiş gözüken Tempo Storm, arka arkaya 3 raund alsa da, Luminosity’e dayanamadılar ve Mirage haritasını kaybettiler.

İkinci harita olan Cobblestone‘de Tempo Storm coşkulu bir başlangıç ile 5-0 öne geçse de, Luminosity o zamandan sonra sadece 1 raund daha kaybederek devre arasına önde girmeyi bildi.

6-9 geriden gelen Tempo Storm, CT tarafındaki tabanca raundunu, Gustavo “SHOOWTiME” Gonçalves’in kritik 1v2’si ile kazansa bile eko yapmayan Luminosity, bir sonraki tur oyuna geri dönmeyi başardı. Önceden Games Academy çatısı altında faaliyet gösteren Tempo Storm, oyunda tutunmaya çalışsa da kazandıkları raundlara rağmen, DreamHack Masters Malmö‘de hayal kırıklığı yaratan Luminosity’nin hırslı ve güçlü oyununa dayanamayıp boyun eğmek zorunda kaldılar.

Bu sonuçlara göre ödül dağılımı şu şekilde oldu;

1. Luminosity – $50,000
2. Tempo Storm – $20,000
3-4. – Liquid – $10,000
3-4. – Cloud9 – $10,000
5-6. – CLG – $3,000
5-6. – Selfless – $3,000
7-8. – Splyce – $2,000
7-8. – NRG – $2,000