Geçtiğimiz günlerde ilk çevrimdışı şampiyonluğunu kazanan Space Soldiers, her ne kadar uluslararası başarılar yakalamak istese de, maalesef bu sadece kendilerine bağlı değil.

Konumuz DreamHack Bucharest’te yaşanan ‘davet edilme’ krizi. Space Soldiers elemelerin ilk maçında Dignitas’ı 2-0 yenmesine rağmen, Team X’e karşı ortalamalarının çok altında bir oyun sergileyerek kaybetmişti. Bunun üzerine turnuvadan çekilen davetli takım yerine Dignitas’ın turnuvaya davet edilmesi takımın IGL’si (oyun içi lider) Tugay “TuGuX” Keskin‘in dikkatini çekti. Konuyla ilgili olarak önce Twitter’dan organizasyona ‘Neden kendilerinden daha kötü bir eleme performansı göstermiş takımı turnuvaya davet ettikleri’ ile ilgili soru soran TuGuX’a, resmi bir cevap gelmedi.

Bunun üzerine yine TuGuX tarafından Reddit’e açılan başlığa yazılan yorumlardan bazılarının arasında Dignitas’ın Space Soldiers’a göre daha fazla pazarlanabilir olması, Space Soldiers’ın bir Türk takımı olması gibi yetenek bazlı olmayan tahminlerin yanı sıra Dignitas’ın Space Soldiers’tan genel sıralamada daha yüksekte olması ve daveti reddeden takımın ‘davetli’ konumunda olması da bulunuyor. Bunun da organizasyona davetlilerin seçildiği ‘genel sıralamaya bak – iyisini al’ yöntemini uygulama hakkı verdiği düşünülüyor.

Reddit’e gelen yorumların biri de GODSENT’in IGL’si Robin ‘flusha’ Rönnquist‘e ait. Flusha’nın konuyla düşüncesi ise ‘Space Soldiers’a, üst düzey takımlara karşı kendini gösterme şansının verilmesi gerektiği’ yönünde.

Kurallarda bu tarz bir durumda ne yapılacağı kesin olarak yazmıyor, turnuva organizatörleri bu konuda inisiyatif sahibi. Yani Dignitas’ın neye göre seçildiğini bilmek, mümkün değil. Son duyuruların da kesin olarak belirttiği şekilde, sebebi her ne olmuş olursa olsun, Team Dignitas’ın DreamHack Bucharest katılımı resmi olarak gerçekleşti.