15 – 19 Şubat tarihleri arasında Las Vegas’ta gerçekleşecek olan 450.000 dolar ödül havuzuna sahip DreamHack Masters’a davet alan 8 takım belli oldu.

8’i davetli, kalan 8 takımın ise eleme sürecinden geçeceği turnuvanın elemeleri Ocak ayında başlayacak. Davetli takımlar ex-Dignitas, Virtus.Pro, Cloud 9, SK Gaming, Optic Gaming, Natus Vincere, Astralis, ve Ninjas in Pyjamas olarak belirlendi. Takımların ortak özellikleri ise hemen hemen hepsinin 2016’yı ECS, ELEAGUE ve ELEAGUE Major Elemeleri ile kapatmış olmaları. Yani, davetli takım listesi şampiyonlar, düşüşteki yıldızlar ve uyandırılan devlerden oluşuyor desek çok da yanlış olmaz.

Geriye kalan sekiz takımın belirlenmesi ise bir seri elemeler sonucuyla olacak. Çin’deki elemelerden gelen Tyloo ilk yeri almış durumda. Kalan yedi takımın üçü Kuzey Amerika’dan, dördü ise Avrupa takımlarından oluşacak. Avrupa elemeleri 16 takımla 9 Ocak’ta başlarken, Kuzey Amerika elemeleri 14 Ocak tarihinde 2 takım için yapılacak. Kalan 1 takımlık yer ise karar maçı ile belirlenecek.

Tam liste şu şekilde;

Davetliler:

dreamhack-masters-Poland Virtus.ProBrazil SK Gaming
United States Cloud9Canada OpTic Gaming
Sweden Ninjas in PyjamasDenmark ex-Dignitas
CIS Natus VincereDenmark Astralis

Elemelerden Gelecek Takımlar:

dreamhack masters-China TyLoo, Avrupa Elemesi #1, Avrupa Elemesi #2, Avrupa Elemesi #3, Avrupa Elemesi #4, Kuzey Amerika Elemesi #1, Kuzey Amerika Elemesi #2, Kuzey Amerika Elemesi #3