DreamHack Montreal Avrupa kapalı elemelerine katılacak takımların açıklanmasından kısa bir süre sonra, DreamHack, Quebec şehrindeki elemeler için Kuzey Amerika’daki takımların davetiyelerini gönderdi.

Kanada DreamHack’te birincilik ödülü 100.000$ olacak ve Kuzey Amerika kapalı elemelerinden gelecek bir takım ödül havuzundan kendisine pay çıkarmak için orada olacak.

Kapalı elemelerde karşılaşacak 16 takımın sekizi açık elemelerden gelirken, kalan sekiz takım ise doğrudan kapalı elemelere davet edilen takımlardan oluşacak. Bu takımlar bo3 üzerinden tek maçlı eliminasyon sistemi ile Pazar günü karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmalar sonucu şampiyon olan takım DreamHack Montreal’e katılmaya hak kazanacak.

North, CLG, Cloud9 ve Immortals gibi takımlar halihazırda turnuvaya davet edilmiş durumda. Kuzey Amerika ve Avrupa kapalı elemelerinden gelecek takımlar da açıklandı. Böylece 8 takımlık davetli takım listesinden sadece 2 takımlık boş yer kalmış oldu. 8-10 Eylül tarihlerinde yapılacak elemeler için bu boş yerlerin kısa zamanda açıklanması bekleniyor. Kuzey Amerika kapalı elemelerinden gelecek takımlar şöyle:

United States compLexityUnited States Denial
North America NRGUnited States Eanix
Brazil Tempo StormArgentina Gale Force
Canada District 7Brazil Luminosity