lunaraabilities
Son yayınlanan yamayla beraber Blizzcon’da duyurulan karakterlerden ikincisi tanrı kızımız Lunara Nexusa iniş yaptı.
Ranged Assasin olan Lunara zehri ve haritada sağladığı görüş  üstünlüğü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Lafı çok fazla uzatmadan kahramanımızı tanıtmaya geçiyorum.

  • Taban Can Puanı: 1353 (+ seviye başına 95,6)
  • Taban Can Puanı Yenilenmesi: 2.707 (+ seviye başına 4)
  • Taban Mana: 500 (+ seviye başına 9.66)
  • Taban Mana Yenilenmesi: 3 (+ seviye başına 0.094)
  • Saldırı Hızı: 1.11 ( + seviye başına 0)
  • Saldırı Hasarı: 94 ( + seviye başına 5.82)

Trait(Pasif):Nature’s Toxin
Her basit saldırı ve hasar veren yetenekler rakibin üzerinde 3 saniyeliğine 71( + seviye başına 34 + %4) hasar veren bir zehir bırakır. Her etkileşim 3 saniye süreyi arttırır (Maksimum 9 saniye).

Q:Noxius Blossom

60 Mana Bekleme Süresi: 8 saniye

0.5 saniye beklemeden sonra hedef alınan alanda 351( + seviye başına 167 + %4) hasar veren bir polen patlaması yaratır.

W:Crippling Spores

40 Mana Bekleme süresi: 10 saniye

Nature’s Toxin tarafından etkilenmiş rakiplerde Nature’s Toxin’in üzerinde kalma süresini 3 saniye uzatır ve 3 saniye sonra kaybolan %40’lık bir yavaşlama etkisine sebep olur.

E:Wisp

50 Mana Bekleme süresi: 45 saniye

Alanı gözlemlemesi için bir Wisp yaratır. Wisp öldürülmezse 45 saniye hayatta kalır. Yetenek tekrardan aktifleştirilerek her 5 saniyede bir Wisp’e yön verilebilir.

R1: Thornwood Wine(3 Stack)

30 Mana Bekleme süresi: 15 saniye

İleriye doğru çarptığı bütün rakiplere 360 (+171 + %4 seviye başına) hasar veren sarmaşıklar gönderir. 3 kez birikebilir.

R2: Leaping Strike(2 Stack)

50 Mana Bekleme süresi: 20 saniye

Rakip kahramanların üzerinden zıplayarak 0.35 saniyeliğine %80 yavaşlatarak 540 ( + seviye başına 256 + %4) hasar verir.

Z:Dryad’s Swiftness

Lunara bineğe binmek yerine ileriye doğru sıçrayarak %20 daha hızlı hareket eder.

Olumlu Yanları:

  • Savaş içi mobilliği. Lunara Z yeteneğinin verdiği pasif sayesinde %20 daha hızlı hareket eder bunun sayesinde yetenek atışlarından kaçması kolaylaşır
  • İnanılmaz derecede yüksek zehir hasarı. Nazeebo için DOT [Damage over time (Zaman içinde hasar)] kralı deniyorsa Lunara’da bunun kraliçesidir. Üzerinde biriktirdiği zehirle inanılmaz derecede hasar verebiliyor.
  • E yeteneği ile sağladığı görüş avantajı.
  • Seviye 13’te alınan Greater Spellshield talent’ı ile büyü hasarını %75 düşürebiliyor. Bu sayede büyü hasarı ağırlık bir takıma karşı bir hayli dayanıklı hale gelebilir ve seviye 20 de alınabilen Abolish Magic isimli talent ile kendi üzerindeki ve takımındaki bir arkadaşının üzerindeki negatif etkilerin hepsini kaldırabiliyor.

Olumsuz Yanları:

  • Ani hasarının olmaması. Her nekadar üzerine bıraktığı dot hasarı ile yüksek hasar çıkarabilmesine rağmen o hasarı zaman içerisinde çıkarıyor ve ani hasar konusunda sıkıntı çekiyor.
  • Büyük haritalar. Büyük haritalar Lunara’nın tamamen bir kabusu haline gelebilir bineği olmadığı için bir noktadan bir noktaya ulaşması diğer şampiyonlara göre daha geç oluyor ve kötü bir zamanlamayla takım arkadaşlarınızı savaşta eksik bırakabilirsiniz.