Geçtiğimiz günlerde, Jacksonville, Florida’daki GLHF Game Bar’da düzenlenen Madden 19 Turnuvasında, bir oyuncu kendi dahil üç kişiyi vurup 9 kişiyi ciddi şekilde yaralamıştı. Bu olaylar sonucunda, kalan üç turnuva da iptal edildi. EA, bütün bu olaylara karşı bir adım atarak, Jacksonville Tribute adı altında bir girişim başlattı.

Milyon dolarlar etkilenen kurban ve ailelerine bağışlanırken, EA aynı zamanda oyun camiasının yardım edebilmesi için bir bağış da başlattı. 6 Eylül 2018’de yapılacak canlı yayın etkinliğinde oyun topluluğu bir araya gelecek. EA’nin yorumu ise şöyle: “Geçtiğimiz haftasonu yaşanan Jacksonville olayı oyun topluluğunda kalıcı bir etki bırakacak. Birçok insanın yaşadığı acıyı anlamamız veya iyileşme sürecinde bütün cevaplar bizdeymiş gibi davranmamız mümkün değil.”

@EA: “Jacksonville Tribute Bağışı hakkında detay: https://www.ea.com/news/the-jacksonville-tribute-fund

Madden 19’un profesyonel iki atleti -Elijah Clayton ve Taylor Robertson-, saldırı sonucunda hayatını kaybetti ve yaralanan kişiler oldu. Saldırgan, 24 yaşındaki David Katz olarak belirlendi. Turnuvaya katılanlardan biri olmasının yanı sıra, mahkeme raporuna göre birkaç mental sağlık sorunu ve oyuna bağımlılık yaşıyordu. Her şeyin fazlası tehlikelidir ve hayatlara zarar verir. Saldırgan, eyleminin ardından kendini de vurarak toplam ölü sayısını 3e yükseltmiş oldu.

İlerleyen günlerde, EA’nın Jacksonville Bağışı ile daha fazla detay açıklaması bekleniyor.

Editörün Notu: Dijital Sporlar ekibi olarak, yaşanan bu trajedide kayıp yaşayan ailelere baş sağlığı, yaralanan kişilerin ise en kısa sürede şifa bulmasını diliyoruz. Umarız bu trajedi, espor ve oyun camiasında yaşanan son trajedi olur.