Astralis, ELEAGUE 2017 büyük finalinde Virtus.pro‘yu 2-1 mağlup ederek ELEAGUE Major 2017 şampiyonu ve 500.000 dolarlık büyük ödülün sahibi oldu.

Büyük Final: Astralis vs Virtus.pro

Yasaklama ve seçim bölümünde Nuke, Overpass ve Train haritaları seçildi. 3 maçlık büyük finalin ilk karşılaşması Nuke haritasında başladı. İlk yarı Astralis’in CT, Virtus.pro’nun ise T tarafında bulunduğu bir oyun gerçekleşti. Bu haritanın öne çıkan isimleri “byali” ve “Snax” oldu. Kritik skor ve akıl oyunlarının sergilendiği bu oyunda Astralis’in alan üstünlüğü sağlayamamasının nedeni ise ölen oyuncunun takas frag’inin alınanamaması ve ekonominin kötüleşmesi oldu. İki takımda temkinli ve sakin oyunu gözlerden kaçmadı. İlk maçın en çekişmeli olayı ise Astralis oyuncusu Device ve Virtus.pro oyuncusu Snax‘ın Awp kapışması oldu. Karşılıklı skorlar ile maçın giriş skorlarını sağlayan iki tarafta muazzam bir oyun sergiledi. İlk yarı 6-9 Virtus.pro üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarı ise bu sakinlik yerini bol rotasyonlu ve alışılmışın dışında bir oyuna sürükledi. 2 kez ekonomileri bozulan Virtus.pro, silah alamadığı round’da muazzam bir kazanç sağlayarak haritayı kontrol altına aldı. 12-16 skor ile Virtus.pro ilk haritanın kazananı oldu. Bu haritanın yıldız ismi Janusz “Snax” Pogorzelski seçildi.

Bir sonraki harita ise Astralis’in seçtiği Overpass oldu. T tarafında başlayan Astralis takımı ikiye üç dağılım izleyerek yavaş bir oyun sergiledi. Virtus.pro ise bu haritada karşılıklı skor takasları sağlamaya çalıştı. Bazı noktalarda istediğini elde edemeyen Virtus.pro bomba alanını kontrol etmekte zorlandı. Bunu fark eden Astralis rakibini bekleyip, yavaş ve kontrollü oyuna geçti. Birbirini destekleyen Astralis takım oyunu VP savunmasından üstün gelmeyi sağladı. İlk yarı 9-6 Astralis üstünlüğü ile sonuçlandı. Öne çıkan isimler Xyp9x ve Kjaerbye oldu. İkinci yarı ise CT tarafına geçen Astralis, A bomba alanına hızlı girmeye çalışan Virtus.pro’yu çapraza alarak adeta geçit vermedi. Böylelikle takım 3 round boyunca rahatladı üstünlük sağladı. Virtus.pro ise ekonomisi bozuk olduğunda bile durumu 2’ye 2 getirerek bomba alanına girmeyi başardı. Fakat VP’nin rakibine hızlı skor vermesi aradaki farkı kapatmaya yetmedi ve üstün çıkan taraf 16-14 skor ile Astralis oldu! Bu haritanın yıldız ismi ise kontrollü çıkış yapan Andreas “Xyp9x” Hojsleth seçildi.

Train haritası 3 maçlık serinin son maçı olma ve Virtus.pro’nun favorisi olma özelliği taşıyor. T tarafı başlayan Virtus.pro hızlı ve kontrollü oyununu üstün bir şekilde sergiliyor. 15 round’un sonunda 9-6 üstünlük sağlayan Virtus.pro rahat bir ilk yarı tamamlıyor. İkinci yarıya geçtiğimizde skor 13-7 iken aco round’unda olan Astralis’in round kazanması, maçın dönüm noktası oluyor. Kontrol kaybının bir anda el değiştirdiğini görmek mümkün. Hızlı rotasyonları ile A noktasına giriş sağlayan Astralis durumu 13-10‘a getiriyor. 13-11‘de kaybettiği kritik round sonrası geri dönüş sağlayan taraf ise Virtus.pro oluyor ve durum 14-11 oluyor. Üst üste 3 round ile durumu 14-14‘e getiren Astralis büyük bir takım oyunu sergiliyor. Takımın 2 round boyunca A bomba alanına sağladığı başarılı girişi galibiyeti getiriyor. Gerilerden geldiği maçı 16-14 kazanan Astralis ELEAGUE Major 2017 ve 500.000 dolarlık büyük ödülün sahibi oluyor! Maçın en değerli oyuncusu ise Markus ‘Kjaerbye’ Kjærbye oluyor.

ELEAGUE MAJOR 2017, yayınlandığı süre boyunca Twitch TV ve CS:GO üzerinden 1 milyon üstü canlı izlenme sağlayarak rekor kırıyor.

ELEAGUE Major 2017‘nin tam sonuçları şu şekilde:

Kıtalararası Derbi Vadiye İndi