Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL) geçtiğimiz hafta Electronic Arts ile yeni bir partnerlik anlaşması imzaladığını açıkladı.

Anlaşma ile birlikte, firmanın Madden 17 oyunu için düzenlenen “Madden NFL Championship Series Tournaments” turnuvasını ele alacak olan yeni bir şov programı hazırlanıyor. “Madden NFL America” isimli şov programı, NFL.com adresinde Cuma günleri, NFL Network üzerinde ise Cumartesi günleri yayınlanacak.

Bu, Electronic Arts’ın gerçekleştirdiği ilk sürpriz değil. Geçtiğimiz yaz aylarında Championship Series etkinliklerinin ödül havuzunu 1 milyon dolara çekmişti. Havuzun paylaştırılacağı dört büyük etkinliklerden ilki geçtiğimiz haftasonu gerçekleştirildi. Son etkinlik tarihi ise Mayıs 2017.

Bu sezon gerçekleştirilmesi planlanan bir diğer program ise Madden 17 Club Series olarak duyuruldu. Bu programda, dahil olan NFL takımları tarafından gerçekleştirilecek olan turnuvalar olacak. NFL takımları tarafından düzenlenen bu turnuvalarda, takımın hayranları arasındaki en iyi Madden oyuncusu belirlenecek.

Geçtiğimiz yıl Twitch ve NFL ile yapılan çalışmalar, serinin eSpor tarafının Electronic Arts tarafından öne çıkarılmaya çalıştığını bizlere göstermişti. Düzenlenen haftalık haber şovu “EA Sports Madden NFL Live” hem NFL.com üzerinden hem de NFL Mobile ve Twitch üzerinden yayınlanmıştı.

Madden serisi, 1988 yılında ilk oyunu çıktığı günden beri 100 milyonun üzerinde satış rakamlarına ulaşmış olsa da, eSpor alanında çok fazla öne çıkamamıştı. Şu anda gerçekleştirilen anlaşmalar ile bu durum değişecek gibi gözüküyor. Büyük turnuvalara yapılan yatırımlar, NFL gibi yayın partnerleri ve dikkate değer para ödülleriyle birlikte, Electronic Arts’ın bu alanda dikkatleri üzerine çekmek istediği açık bir şekilde gözüküyor.

Son zamanlarda FIFA serisinin tüm dünyadan futbol kulüpleri ile imzalamayı başardığı anlaşmaları da dikkate alırsak, hatalı hamleler yapıldığını söylemek mümkün değil. Buna rağmen başarısız olma ihtimali de her zaman bulunuyor. Bu hareketlerin Electronic Arts’a istediği başarıyı getirip getirmeyeceğini zaman gösterecek.