Grup F finallerinde Virtus.pro’yu 2-0 yenen EnVyUs ELEAGUE play-offlarına adını yazdırdı.

Grup Aşamasının son maçı olan karşılaşmanın çekişmeli geçmesi bekleniyordu. Takımlar daha önceki grup maçlarında oldukça yakın bir oyun sergilemiş, hatta berabere kalmıştı. Bu da bir çok kişinin finallerin de yakın geçeceğini düşünmesine sebep olmuştu.

Ancak yarıfinalde compLexity Gaming’i yendikleri kararlılıkla, Virtus.pro’nun en iyi iki haritası olan Train ve Cache’de galibiyet kazanıp seriyi sonlandırdılar.

Bu başarının mimarlarından biri ise ELEAGUE’de yeniden dirilen yıldız AWPci Kenny “kennyS” Schrub oldu. Bu kennyS’in 2014’ün sonunda ve 2015’inde kabul gören Dünyanın en iyi AWP oyuncusu performansından uzak da olsa, Train haritasındaki 29-12’lik skoru galibiyette önemli yere sahip.

Cache’de çok göz alıcı bir performans sergilemeseler de, dinamik ikili Vincent “Happy” Schopenhauer ve Timothée “DEVIL” Démolon da AWP’lerinin izinden giderek sırasıyla 20 ve 19 öldürme skoruna ulaştılar.

Son üç ay boyunca, şampiyonluklar kazanan EnVyUs ciddi bir düşüşteydi. Valve Major turnuvası MLG Columbus’a şampiyon titriyle katıldıklarında, grupta bir tane bile oyun kazanamayıp turnuvayı sonuncu bitirmişlerdi.

Ara ara bu tarz çıkış yapmak efsanelerin huyu olsa da, Fransız takımın şansının döndüğünü görmek mümkün.

Kaynak: http://www.dailydot.com/esports/envyus-eleague-playoffs-defeat-virtus-pro/