Zorlu bir bahar döneminin bitişiyle beraber iyi bir ortam oluşturabilmek bir ay sürdü.

Bahar dönemi Kuzey Amerika LCS‘e berbat bir başlangıç yaptıktan sonra, Renegades kalan son yedi maçına 6 galibiyetle yanıt vermişti. Renegades son sıradan sekizinciliğe kadar tırmandıktan sonra  yükselme turnuvasında LCS Yaz dönemi için yerini korumayı başardı.

Shin “Seraph” Woo-yeong takas gerçekleştikten sonra Renegades Kuzey Amerika’nın en iyi ikinci takımı olduğunu söylemişti. Oyuncular Yaz dönemi  için can attı ve bunu kanıtlamak için girişimde bulundular.

Ancak olmadı. En azından bu organizasyonla olmadı.

Riot Games, hali hazırda onaysız değişiklikler yaptığından ötürü bir yıl ceza alan Renegades’in sahibi Chris Badawi‘ye, 8 Mayıs’ta birçok kural ihlali yaptığı için yeni bir daha ceza verdi. Takım LCS’teki yerini satmak zorunda kaldı. Riot’un yanlış bir şey yapmadığı hükmü, oyuncuların belirsiz bir gelecekle karşı karşıya kalmakla bıraktı.

Alberto “Crumbz” Rengifo profesyonel oyunculuktan emekli oldu. Aleš “Freeze” Kněžínek ise H2K’de oynamak için yurt dışına gitmek zorunda kaldı. Oysa sonunda, diğer üç oyuncu “Seraph“, Noh “Ninja” Geon-woo ve Nickolas “Hakuho” Sugent’ın başladıkları şeye devam etme şansları olacaktı.

13 Mayıs’ta Renegades’in yeri satıldı ve o haftayı takiben resmi olarak duyuruldu. Eski Call of Duty oyuncusu Mike “Hastr0” Rufail tarafından yönetilen ve içinde birçok eSpor takımı bulunduran EnVyUs, en çok Counter-Strike takımıyla ünlü. Sonra duyurulan listede üç Renegades’ten kalma oyuncuyla beraber Kim “Procxin” Se-Young ve Challanger oyuncusu Benjamin “LOD” deMunck yer aldı. Bununla kalmayıp takımın başına Renegades’in menajeri olan Matt Akhavan, genel menajer olarak getirildi.

Oyuncular için üzücü olan bir durum aniden yeni bir fırsata çevrilmiş oldu.

LCS’in ikinci haftasındayken Hakuho, Slingshot’a “Bence gelişmemiz için birçok neden var. Şu anda bile kadromuzu hissedebiliyorum, sanki önceki halimizden daha çok gelişme şansımızın olduğunu hissediyorum. Biliyorum ki Freeze H2K’de gerçekten iyi işler yapıyor ama bence takımımız şu anda harika durumda.” şeklinde bir demeç verdi.

envv

Üç hafta boyunca eski Renegades kulübünün çekirdeği iyi bir yaz başlangıcı yaptı. Beş galibiyet ve bir mağlubiyetle üçüncü sırada yer alan takım aynı zamanda bahar dönemi şampiyonu CLG’yi de yenmeyi başardı.

Seraph’ın açıklaması farklı bir organizasyonla olsa bile kanıtlanmış olabilir.

Seraph: “Şimdiye kadar EnVyUs gayet iyi. Takımımızın sahibi olan Mike’ı gerçekten seviyorum. Takımı seçmeden önce Mike’ın eski Call of Duty oyuncusu olduğunu duymuştum. Bence o, oyuncuların halinden anlıyor ve bu konuda haklıydım.” dedi.

Seraph ve Ninja, yani üst ve orta koridor güçlü iş birliği geçtiğimiz dönemden beridir hala devam etmekte. Her ne kadar bahar dönemi boyunca Team Impulse ile yaşadığı sorunlardan dolayı takımdan gönderilmiş olsa da ikisi de yeni ormancıları olan Procxin ile yakınlar.  LOD, Freeze kadar saldırı gücü taşıyıcısı rolünde etkili olamasa da oyuncular EnVyUs olarak League of Legends‘da başarı gösteriyorlar.

Her şey hala harika değil. EnVyUs’un ikinci koçu Lee “Miracle” Hyeon-beom İngilizce konuşamıyor. Bu sorun Ninja’nın İngilizce konusunda zayıf olmasıyla beraber takıma iletişim konusunda ikinci bir bariyer oluşturuyor.

Miracle çevirmeni aracılığıyla: “Benim açımdan, ben hep oyuncularımla beraberim (çevirmenim de öyle), bu yüzden devamlı tercüme oluyor. Kore metası ve sinerji nedir? Her bir yama neyle alakalı? Öyleyse biz sadece bununla uğraşmalıyız. 7/24 oyuncularla beraber olmak fazla.

Seraph oyun esnasında zorlu bir görev olan hem komut verme işini hem de çeviri işini yapıyor. Kariyerinin başlarında bu işin altından kalkabilmek için hazır olmadığını söylemişti. Ancak Seraph Kuzey Amerika LCS’de bulunduğu için artık kendisini rahat hissediyor. Takımının karar verme ve iletişim mekanizmasında da kilit isim olmakta çok istekli.

Seraph: “Ben, Procxin ve Ninja hep beraberiz. Yıllardır Ninjayla beraber oynuyorum. Fakat bahar döneminden beri üçümüz tekli sırada çok fazla oyun oynadık. Bence biz çok iyi arkadaşlarız ve iyi bir sinerjimiz var. Aynı zamanda ben, Ninja ve Hakuho daha önce Renegades için oynadık; bu yüzden Hakuho ile birlikte iyi oynayabiliyorum ve ne istediğini anlayabiliyorum. Bağlantı gerçekten iyi.” dedi.

Takımın yaz dönemine hazır olmak için pek vakti yoktu. LCS başlamadan önce sadece iki haftalık bir antrenman yapma şansları vardı. Hakuho’nun dediğine göre, başlangıç tam bir mücadeleydi ve sonuçlar pek iyi değildi ama sahnede takım oyunları söz konusu olmaya başlayınca istenilen sonuçlar alındı.

EnVyUs yaz dönemi sıralaması şu an için umut verici ve bu hafta onlar için belki de en büyük test olacak. Ekip, bu hafta Cloud9 (4-2) ve yenilgisiz lig birincisi TSM(6-0) ile karşılaşacak.

“Şu anda gerçekten çok yeni bir takımız.” diyen Miracle, “LCS başlamadan sadece bir iki antrenman yapma fırsatımız oldu, bu yüzden takımımızın üzerinde nasıl oynayacağımıza dair birçok baskı var.” diyerek endişelerini de dile getirdi.