Hitbox ESL ile bütün turnuvaları ve içeriklerini kapsayacak iki yıllık bir anlaşma imzaladı. Anlaşma ile Hitbox, Dreamhack’e özel Portekizce ve Rusça yayın haklarını da elde etti.

Rusya ve Brezilya’da popüler olmaya devam eden Twitch rakibi, World of Tanks’ın önümüzdeki büyük finali için İngilizce, Rusça ve Lehçe yayın sağlama iznini de aldı.

World of Tanks’ın yapımcısı Wargaming.net, Sean Lee’nin yönetimde yer alması ve 4 milyon dolarlık yatırım aldıktan sonra yayıncılık sektöründe pastadan büyük bir pay elde etmeyi başardı.

Aynı zamanda ESL, Azubu ile de geçen ay ‘özel içerik ve reklam işbirlikleri’ ile ilgili iki yıllık anlaşma imzaladı. Şu durumda Turtle Entertainment firmasının sağlayacağı özel içeriği Azubu’nun mu Hitbox’un mu alacağı belli değil. Ancak ikisinin de ESL adı altındaki herhangi bir turnuvada özel yayın yapamayacağı kesin.

Hitbox’un CEO ve eş kurucusu Martin Klimscha “Espor arenasında böyle etkili firmalarla çalışmaktan memnuniyet duyarız” dedi ve ekledi “ESL, DreamHack ve Wargaming ile çalışmak genel topluluğumuza istedikleri özel içeriği sağlarken, aynı zamanda daha geniş bir seyirci kitlesine yayılmamızı sağlıyor”

Hitbox’un sahip olduğu DreamHack ortaklığı, gelecek hafta düzenlenecek Malmö’deki DreamHack Masters de dâhil olmak üzere, bu yılın sonuna kadarki tüm etkinliklerde resmi olarak Lehçe ve Rusça dildeki yayınların haklarını sağlıyor.

Haziran 2015’ten beri 4K çözünürlüklü yayınlar sunan Hitbox, aynı zamanda yayıncılar için gelir limitini kaldırıp, abone sayısından bağımsız olarak para kazanmalarını da sağladı.