Heyecanlı geçen bir başlangıç gününden sonra nihayet takımların kaderinin belli olacağı maçlar geldi. İlk maçta mağlubiyet yaşayan takımlar kaybetmeleri halinde elenecek, kazananlar ise adını çeyrek finale yazdırmak için mücadele edecekti.

Gambit – Astralis

Günün ilk maçı Rus ekip Gambit ile Danimarkalı Astralis arasında oynandı. Rus takımlarının ilk gün gösterdiği iyi performanstan dolayı Gambit’e bir nebze de olsa şans verilmişti aslında. Dust2 haritasında oynanan maçta oyuna etkili başlayan Rus ekip oyunun kontrolünü ilk yarıda eline geçirdi. CT tarafına geçtikleri ikinci yarıda ise neredeyse kimsenin beklemediği bir şey oldu. Rus ekip üst üste 7 roundu kazandı ve maçtan 16:6’lık skorla galip ayrıldı. Astralis çeyrek finaller için son şansını yarın play-offlarda deneyecek.

Dignitas – CLG

Günün ikinci maçında yine karşımızda bir Danimarkalı ekip olan dignitas ve birçoğumuzun yakından tanıdığı Amerikan CLG ekibi vardı. Cobblestone haritasında oynanan oyunda doğrusunu söylemek gerekirse RUBINO tek başına oynadı, rakibine sadece bir kere round veren dignitas toplamda 16:1 gibi ezici bir üstünlükle galip geldi. Aldığı frag ile maçın açık ara en iyisi RUBINO olmuştu. CLG için turnuvaya veda vakti.

NiP – Na’Vi

Günün ikinci maçında ise B grubunun ilk gün galipleri karşı karşıya geldi. Yine cobblestone haritasında oynanan maçta kıyasıya bir mücadele izledik. Terörist tarafında oyuna başlayan NiP güzel bir ilk yarı skoru elde etse de aynı başarıyı Anti-terörist kısmında gösteremedi. pyth’in haritada yaşadığı uyumsuzluklar birçok kişinin dikkatini çekti. Na’Vi toplamda 16:12’lik skorla galip geldi ve adını çeyrek finallere yazdırdı. NiP ise son şansını play-off’larda kullanacak.

Flipsid3 – OpTic

Train haritasında oynanan maça Kanadalı OpTic takımı iyi başladı ve ilk yarıdan 9:6 galip ayrıldı fakat Flipsid3 ekibi ikinci yarıda kendine geldi ve bu sefer yenilmemek için son derece dikkatli oynadı. İkinci yarıda yaptıkları geri dönüş ile maçı 16:13 kazanan Ukraynalı ekip çeyrek final şansını play-offlara bıraktı.

Liquid – Virtus.pro

Yine cobblestone haritası ile karşı karşıyayız. s1mple liderliğinde ilk yarıyı 9:6 önde kapatan Liquid ekibi benzer başarıyı ikinci yarıda gösteremedi ve maçtan 16:12 mağlup ayrıldı. VP tarafında ise snax ve TaZ’in uyumu son derece güzeldi. VP bir kez daha adını efsaneler arasına yazdırdı ve çeyrek finallere yükseldi.

EnVyUs – Mousesports

İlk gün yaşadıkları hayal kırıklığından sonra nV takımı ikinci güne yine sessiz başladı. Train haritasında oynanan maçta ilk yarıyı 8:7 mağlup kapatan ekip, ikinci yarıda elinden geleni yapsa da mağlup olmaktan kurtulamadı ve doğrudan katılım sağladığı turnuvaya erken veda ederek büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

SK – FaZe

Şu an dünyanın en iyi takımı olarak gösterilen Brezilyalı ekip turnuvada ilk gün yine iyi bir iş başarmıştı. İkinci gün ise adını erkenden çeyrek finale yazdırmak için mücadele etti. İşini ciddiye aldığı her halinden belli olan SK, cobblestone haritasında oynanan maçtan 16:6 galip ayrıldı. SK takımının en iyisi yine tahmin edeceğiniz gibi coldzera olmuştu.

G2 – Fnatic

Günün son maçı D grubunun eleme maçıydı. İlk gün gösterdikleri kötü performans ile hayranlarını üzen G2 bu sefer zorlu bir takımla karşı karşıya gelecekti. Train haritasında oynanan maçta ilk yarıyı 8:7 geride kapatan Fransız G2 ekibi ikinci yarı maçı ele geçirmek için elinden gelen her şeyi yapsa da başarısız oldu. Maçtan 16:13 mağlup ayrılan ekip turnuvaya erken veda etmişti. Fnatic ise şansını play-off’lara bıraktı.