Natus Vincere, ESL One New York finalinde Virtus.pro’yu 2-1 (Cobblestone 3-16, Train 16-8, Mirage 19-17) yenerek turnuvayı kazandı.

Natus Vincere ve Virtus.pro yarı finalde rakipleri olan Team Liquid, SK Gaming takımlarını üç maçlık seride 2-1 yenerek final oynayan iki takım oldu fakat final etabı öncesinde rekabet ve zorluk seviyesinin en üst noktaya çekildiğini söyleyebiliriz. Yarı final maç skorları dengeli sürdü ve bolca uzatmalar yaşandı. Fakat sadece hak eden 2 takım zorlu final aşamasını görebildi. Nihayetinde finalin adı NaVi vs. Virtus.pro oldu.

Maç özetine geçecek olursak;

Cobblestone haritasında anti terorist olarak başlayan taraf NaVi oldu. Virtus.pro yarı finali atlatıp final aşamasına hazır bir şekilde ve oyun stiliyle maça terör tarafında çok seri şekilde başladı. Pawel “byali” Bielinski’nin pistol ile 4 skor çıkartıp Filip “NEO” Kubski’nin 1 e 1 de olan etkin üstünlüğü Virtus.pro takımının 6-0 üstünlüğü ile sonuçlandı. Oyun hakimiyetini elde edemeyen NaVi takımı maç boyunca parasal olarak düşük bir durumda kaldı. Ladislav “GuardiaN” Kovacs’in düşük bütçeli ekonomiyle 3 skor çıkartarak, durumu 6-1’e getirdi fakat üstünlüğü sürdürmeyi devam eden Virtus.pro takımı bireysel oyunlarını ağırlıklı olarak ortaya koyarak 1 vs 3, 1 vs 4 olarak üstün geldi. Böylelikle ilk yarıyı Virtus.pro, 2:13 üstünlükle kapatan taraf oldu. Anti terörist tarafına geçildiğinde ise Janusz “Snax” Pogorzelski adeta skora aç bir şekilde 1 e 4 olarak B bomba alanına girip attığı headshotlar ile muazzam bir oyun sergiledi. Maçın bitirişini anı ise Wiktor “TaZ” Wojtas’ın eko olarak aldığı 3 skor oldu ve böylelikle rakibini 16-3 bir üstünlükle domine eden Virtus.pro takımı oldu.

Snax sergilediği performans ile 2016 yılının en unutulmaz oyununa imza attı. 

İkinci karşılaşma Train haritasında oynandı. İlk maç büyük bir yenilgi elde eden NaVi takımı tecrübeli olduğu harita karşısında bu maç kök söktürmedi. Terörist olarak başlayan NaVi takımı maça hızlı başladı ve istediği gibi sürdürmeyi başladı. Erken olarak 5-1 skor sağlayan ve Virtus.pro’nun savunmasını yıkan bir oyun sergiledi. Hızlı ve etkili oyununu maç sonuna kadar sürdürmeyi bildi. Aslında son zamanlarda NaVi’nin Train haritası maçlarına bakarsak eğer çokça çalışıp, harita üzerinde hakimiyet sağlama konusunda başarılı olduğunu görebiliriz. Son 4 round boyunca hızlı çıkışları sürdüren NaVi durumu 12-3 e getirerek ilk yarıyı üstünlükle kapatan taraf oldu. İkinci yarı ise hayatta kalmayı deneyen VP, byali‘nin kritik round da deagle ile 4 skor almasıyla durumu 6-13 e getiren taraf oluyor ve takımına geri dönüş için umut sağlıyor diyebiliriz. Fakat ekonomik olarak kötüye giden NaVi takımı Aleksandr “s1mple” Kostyliev’in 1 e 4 olarak alana girip rakiplerini öldürmesiyle çok fantastik ve etkileyici bir oyun oluyor. Onun açısından baktığımızda ise roundu kazanmak konusunda gayet kolay gözüktüğünü söyleyebiliriz. Maçı noktalayan kısım ise s1mple’ın bu oyunu oluyor çünkü ekonomik olarak çöken Virtus.pro etkili saldırı yapamaz duruma düşüyor. 16-8, NaVi üstünlüğü ile sonlandı. Ve 3 maçlık serinin son karşılaşmasına geçiliyor!

Her 2 takım da finale yakışır şekilde mücadele ediyor ve şunu söylemeliyiz ki tecrübe ve soğukkanlılık oyunu izliyoruz. Turnuva alanı resmen alev aldı!

Üçüncü maç Mirage haritasında oynanıyor. Anti terörist tarafında olan takım ise NaVi oluyor. 4-1 çıkış sağlayan NaVi takımı oynanan 5 round sonra Virtus.pro’nun sağladı skor takas değişimleri ve üstünlük ile NaVi ekonomisini sıfırlamayı başarıyor. Fakat NaVi’nin ekonomisi olmamasına rağmen elde ettiği pistol round zaferi Virtus.pro’nun son üç round geri püskürtülmesine neden oluyor. S1mple‘ın Mirage haritasındaki oyunu ise takımını ve turnuvayı kurtarıcı nitelikte olup ekonomik açıdan rahatlık sağlamasına çok büyük yardımcı oldu. İlk yarı 7 (NaVi) : 8 (VP) ikinci yarı ise 8:7 toplamda 16-16 beraberlikle sonuçlanan maç. 6 roundluk uzatma sürecine giriyor. Edward ise 3 skor çıkartarak takımını üstün çıkarıyor.  Virtus.pro takımının etkili ismi olan pashaBiceps ve TaZ oluyor. 16-17 olan durum Virtus.pro’nun saldırılarında GuardiaN‘ın 17-17’ye durumu sürüklemesiyle maçın dönüm noktası oluyor. Ve 4:2 uzatmalarda toplamda 19:17, NaVi kazanarak ESL One New York şampiyonu oluyor!

  • ESL ONE NEW YORK TAKIM SIRALAMASI:
1. Natus Vincere – $125,000
2. Virtus.pro – $50,000
3-4. Liquid – $25,000
3-4. SK – $25,000
5-6. fnatic – $8,500
5-6. OpTic – $8,500
7. Astralis – $5,000
8. G2 – $3,000