Uzun ve zorlu bir online lig sisteminden sonra İngiltere’nin Londra şehrinde oynanan offline finallerde birçok şaşırtıcı sonuç ortaya çıktı. Dört Avrupa ve dört Amerika takımının katıldığı finallerde gruplar şu şekilde oluşmuştu.

A Grubu: G2, Luminosity Gaming, OpTic Gaming, Astralis

A grubu maçları ile başlayan turnuvada ilk maç Amerika online liginin üçüncüsü OpTic Gaming ile Avrupa online liginin ikincisi Astralis arasında oynandı. Açıkçası maç öncesi OpTic’e şans tanımayan bahis siteleri ve HLTV.org kullanıcıları maç sonunda şoka uğradılar. İlk yarısı 9:6 OpTic Gaming üstünlüğüyle tamamlanan maçta Astralis ikinci yarıda etkili performans gösterememiş ve maçtan 16:7 gibi farklı bir skorla mağlup ayrılmıştı.

Grubun ikinci maçında son döneme damga vuran ve online ligten birinci olarak gelen Luminosity, Avrupada son maçta aldığı galibiyetle dördüncü gelen G2 ile karşılaştı. Muhteşem bir oyunla başlayan Brezilyalı ekip ikinci yarı üst üste taktiksel hatalar yaptı. İstediği gibi bir başlangıç yapamayan ekip, maçın sonununa istediği gibi getiremedi. İkinci yarıda sadece bir round alarak maçtan 16:12 mağlup ayrıldı.

Grubun üçüncü maçı tur atlamayı garantilemek için kazanan iki takım arasında oynandı. OpTic Gaming ve G2 arasında oynanılan karşılaşmada favori olarak gösterilen G2 hata yapmadı ve Cobblestone haritasından 16:7 gibi farklı skorla galip ayrılarak adını yarı finallere yazdırdı.

Kaybeden takımlar ise tur şansını son bir maça daha taşımak için karşı karşıya geldi. Avrupa’nın en iyi takımları arasında yer alan Astralis‘in rakibi son turnuvadaki etkili oyunuyla şu an dünyanın bir numarası olarak gösterilen Luminosity‘di.  BO3 üzerinden oynanan maça Astralis etkili başladı ve ilk haritadan 16:9 galip ayrıldı. Sonraki haritalara Brezilyalı ekip daha dikkatli başladı ve oyuna ortak olarak turnuvada kalmayı başardı. Overpass haritasından 16:12, Train haritasından da 16:13 galip ayrılarak yarı finaller öncesi son engele geldi.

Grubun son maçında Amerika liginden gelen iki takım karşı karşıya geldi. Kazananın yarı finale çıkacağı maçta favori açık ara Luminosity‘di.  Inferno haritasına etkili başlayan LG ve oyuna bir o kadar ortak olan OpTic Gaming keyifli bir maç izletmeyi başardı. OpTic, her ne kadar oyunun sonuna kadar ortak olsa da ilk haritadan 16:12 mağlup ayrıldı. İkinci haritaya güzel bir oyunla başlayan OpTic, oyununu ikinci yarıda sürdürse de TACO’nun muhteşem oyununa karşı fazla dayanamadı ve 16:13 kaybetti. Turnuvanın favorisi LG çok zorlu geçen bir grup aşamasından kurtulmayı başarmıştı.

1463329187.0502

B Grubu: Ninjas in Pyjamas, fnatic, Team Liquid, Cloud9

İşte herkesin merakla beklediği grup. Dengeli bir şekilde oluşan grupta tek favori NiP’ti. Diğer favori ise kalan üç takımdan herhangi birisi olabilirdi.

İlk maç son dönemde kötü performans sergileyen Fnatic ve aynı şekilde herkesten tepki görmesine neden olacak kadar kötü turnuvalar geçiren C9 arasında oynandı. Fnatic, olofmeister‘in yokluğunu wenton ile doldurmasına rağmen güzel bir maç çıkardı ve maçtan 16:10 galip ayrıldı.

Grubun ikinci maçında kadrosuna kattığı pyth ve THREAT’in (koç) ardından etkili oyun sergileyen NiP ile Ukraynalı oyuncu s1mple’nin takımdan ayrılmasından sonra performans düşüşü yaşayan Liquid arasında oynandı. Dust2 haritasında oynanan maçta ilk yarıda Liquid tabiri caizse İsveçli efsane takımı ezdi ve 13:2’lik üstünlük sağladı. İkinci round başladığında pistol roundu kazanan Amerikalı ekip derin bir oh çekmişti. Anlaşılan o ki bu çekilen derin oh takım için geçerli değildi. Efsane NiP, efsane oyun oynayarak rakibinin kazanmasını engellemişti. Maçın son roundunda bombayı kuran Liquid patlamasına az süre kalmasına rağmen durumu koruyamamış ve maç uzatmalara gitmişti. Uzatmalarda 7:3 kazanan NiP, çok zor bir işi başarmış ve maçı kazanmıştı. Galibiyeti pyth’ye yazsak az değil.

Kazananlar maçında iki ezeli rakip Fnatic ve NiP karşı karşıya geldi. Etkili bir oyun sergileyen flusha takımına yetmedi ve NiP maçtan 16:9 galip ayrıldı.

Kaybedenler maçında ise iki Amerikan ekip karşı karşıya geldi. C9 ve Liquid arasında oynanan maçta Liquid, Dust2 haritasından 19:16, Cobblestone haritasından 16:10 galip ayrılarak tur şansını devam ettirdi.

Grubun son maçında Fnatic ile Liquid karşı karşıya geldi. Favori olarak gösterilen fnatic, ilk haritada zorlanmadı ve 16:6 galip ayrıldı. İkinci haritada ise flusha ve JW’nin muhteşem oyunu maçı kazandırmaya yetmişti. 16:13 skorla kazanan fnatic, uzun bir aradan sonra rahat bir nefes almayı başardı ve adını yarı finale yazdırdı.

1463336708.2457

Yarı Finaller !

G2-Fnatic eşlemesinde fnatic’i az da olsa favori gösterilse de maçtan aslında şaşırtıcı olmasa da ilginç bir sonuç çıktı. G2 ilk harita olan Inferno’da rakibine şans tanımamış ve ilk yarıdan 13:2 galip ayrılmıştı. İkinci yarıda flusha’nın insanüstü performans (2.11 rate)  ile oyundan kopmayan fnatic zor bir işi başarmış ve maçı çevirerek 16:14 galip ayrılmıştı. İkinci harita Cache’de daha dikkatli oynayan G2 16:8’lik skorla galip ayrıldı. Son harita da ise fnatic’in etkili oyununu kırmaya başarabilen Fransız ekip G2 maçtan toplamda 2-1’lik skorla galip ayrıldı. Train haritasında sonuç 16:12 olmuştu.

Ninjas in Pyjamas ve Luminosity Gaming eşlemesi ise en zorlu eşleşme olmuştu. Turnuvaya istediği gibi başlayamayan LG’nin yarı finallerde aynı hataları yapmaya tahammülü yoktu. Overpass haritası ile başlayan maçta herkes ilk harita için LG’yi favori gösterdi. NiP’nin berbat bir performans sergilediği ilk haritadan LG 16:4 gibi ezici farklı galip ayrıldı. İkinci harita olan Dust2’de ipleri eline alan NiP, haritadan 16:8 galip ayrıldı. Son harita olan Cobblestone’de iyi başlangıç yapan LG, ikinci yarıda da etkili performansını göstermeye devam etti ve haritadan 16:10 galip ayrıldı.

1452946649.0364

CS:GO tarihinin En İyi Finallerinden Birisi !

G2 ve Luminosity arasında oynanan maçta kimse böyle bir final beklemiyordu. BO5 üzerinden oynanan maçta takımlar oyunu sonuna kadar götürmüş ve çok uzun bir bir o kadarda eğlenceli bir finali bizlere göstermişti.

Overpass haritasıyla başlayan finalde. G2 takımının en iyi oyuncusu shox muhteşem bir performansla takımının kazanmasını sağlamıştı. 16:10’luk skorla biten ilk haritada  G2, shox’a çok şey borçlu.
Train haritasıyla devam eden maçta LG’de coldzera‘nın, G2’de ise ScreaM‘in etkili oyunu ön plana çıktı. Coldzera’nın etkili oyununa eşlik eden fnx, takımının finalde skoru eşitlemesine yetmişti. Skor 16:13.
Cobblestone haritası başladığında herkes ScreaM’in oyununu bekliyordu. Muhteşem bir performans sergileyen G2 takımı, bir kişiye bağlı olmayarak tamamen takım oyunu ile galip gelmeyi başarmıştı. Skor 16:10. Luminosity için tehlike çanları çalmaya başladı.

Dördüncü harita seçiminde Dust2 seçilmişti. Birçok kişinin profesyonel bulmadığı haritada takım dengeleri bir anda dağılabiliyordu. G2’nin etkili oyunuyla başlayan maçta LG ipleri eline almak için her yolu denedi ve sonunda oyunu kendi kontrolüne aldı. FalleN ve coldzera’nın etkili oyunuyla LG, şampiyonluk şansını sürdürdü.

Son harita ise geçtiğimiz güncellemeler de aktif harita havuzundan kaldırılan Inferno olmuştu. Profesyonel oyuncular arasında görüş ayrılığı yaşatan harita, şampiyonun belli olacağı harita olmuştu.

Takımların muhteşem performansıyla başlayan son maçta ilk hari 8:7 G2 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda devam eden etkili oyunda LG oyunu kontrol etmeye çalışsa da uzatmalara götürmekten başka bir şey yapamadı. LG‘nin en etkili oyuncusu coldzera‘ya bu sefer fer eşlik etmişti. Uzatmalarda rakibine karşı dengesiz yakalanan G2, hayranlarını üzmüştü. 4:1’lik uzatma mağlubiyeti alan G2 turnuvada ikinci olmuştu. RpK‘nin berbat performansı birçok hayranını üzmüştü.

Brezilyalılar şampiyonluğa doymak bilmiyor bu sezona damgasını vuran Luminosity birkez daha şampiyon oldu.

Ödül dağılımı aşağıdaki gibi oldu:

1. Luminosity – $200,000
2. G2 – $90,000
3-4. NiP – $44,000
3-4. fnatic – $44,000
5-6. OpTic – $36,000
5-6. Liquid – $36,000
7-8. Astralis – $31,000
7-8. Cloud9 – $31,000

Kaynak: http://www.hltv.org/news/17801-luminosity-win-pro-league-3-over-g2