YouTube Gaming ve WEE(World Esports Association) arasındaki iş birliği ile aralarında NiP, Virtus.Pro, Fnatic, ENVYUS, mousesports, Na’Vi gibi takımların yer aldığı ESL Pro League’in 5. sezonunu artık YouTube Gaming ile takip edeceğiz.

7 Şubat‘ta başlayacak olan ve her Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri ESL’in resmi YouTube kanalından yayınlanacak. Finaller 3-4 Haziran’da Dallas, Texas‘ta düzenlenmesi planlanırken; organizasyonun gerçekleşmesi halinde 2. sezondan bu yana Kuzey Amerika’ya ESL Pro League geri dönüş yapacak.

Akıllarda yer edinen bir diğer sorun ise ESL’in YouTube Gaming ile ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunamaması. Özellikle Twitch’te büyüme ivmesini hızla arttıran ESL, neden böyle bir karar aldı bilemiyoruz fakat Newzoo’nun son Twitch raporlarına göre Kasım-2016‘da eSpor izleyecileri 15.7 milyon saat CS:GO, 12.1 milyon saat DotA 2 ve 6.3 milyon saat League of Legends yayınlarını izlemişti.

Bu raporlardan yola çıkarak YouTube Gaming’de tekil videoda 500 bin izlenmeye dahi erişemeyen ESL’in neden böyle bir ortaklığa imza attığı akıllarda soru işareti bırakıyor. ESL’in resmi ağızlarından konuyla alakalı birçok eSpor medyası bir yanıt beklerlen, önümüzdeki günlerde bu ortaklık ile ilgili bir gelişme yaşandığında tekrar duyuracağız.