Espor firması ESL, 7/24 yayın yapan espor kanalı esportsTV’nin, online TV servisi sunan Playstation Vue’ya geldiğini duyurdu.

ESL tarafından, Mayıs 2016 tarihinde Avrupa’da yayın hayatına başlayan esportsTV, şimdi de Amerika topraklarına geliyor. Nisan ayının sonlarına doğru Playstation Vue üzerinden izlenebilecek olan kanal, 4 Mayıs’da gerçekleştirilecek olan IEM Season XII etkinliğini de yayınlayacak.

ESL’in Yönetim Kurulu Başkanı Steven Roberts yaptığı açıklamada “EsportsTV Playstation Vue üzerinden yayına geçiyor. Bu esporların ana akım eğlence alanında temsil edilmesi açısından çok iyi bir fırsat. Biz ESL olarak espor içeriklerinin ulaştığı kitleyi ve sağlayabileceği etkiyi arttırabilecek bir pozisyondayız ve esportsTV’yi amerikan pazarına sunduğumuz için oldukça heyecanlıyız.” diyor.

Mart 2017 rakamlarına göre, Playstation Vue yaklaşık 400.000 kayıtlı üyeye sahip. EsportsTV, platformun yüksek seviye Elite ve Ultra müşterilerine sunulacak. Bu seviyede ödenecek olan aylık 49.99 dolarlık ücret ise kanalın ulaşabileceği kitleyi oldukça kısıtlayacak gibi gözüküyor.