Geçtiğimiz yıl Alliance kadrosu, değişen takım sahipliği kuralları ile yerini Elements’e bırakmıştı. 2015’ten bu yana neredeyse herhangi bir ilerleme kaydedemeden sürekli 7.liğe talim eden takım büyük bir hüsran yaratmıştı. En son geçtiğimiz bahar mevsiminde de EU LCS lig aşamasında 7. olarak play-off hakkı kazanamayan takım bizlerin aklında soru işaretleri oluşturmuştu. Fakat mevsim arasında yapılan bir açıklamayla takımın tüm haklarının Schalke 04’e satıldığını öğrendik. Dünya spor basınında da yankı bulan bu satın alma hamlesiyle Schalke 04, Beşiktaş’ın ardından League of Legends’a açılan ilk profesyonel spor takımı oldu. Takımın el değiştirmesinin ardından yapılan değişikliklerde oldu tabi.

Bu değişikliklerden en önemlisi orta koridor’a yapılan Fox desteği oalbilir. Geçtiğimiz mevsim Unicorns of Love takımı adına oynayan Hampus “Fox” Myhre Schalke kadrosuna dahil oldu. Takımın orta koridorda duyduğu yükselişi Fox ile sağlayabilirler. Zaten Fox profesyonel oyunculuk kariyerinin başından beri yükselen bir eğri gösteriyordu.
EU LCS’in en çok ölen orta koridor oyuncusu olmasına rağmen yakaladığı 2.8 KDA ortalaması gerçekten büyük bir başarı. Ayrıca ilk 10 dakikada altında geriye düşmeme konusunda da oldukça başarılı olduğuna söyleyebiliriz. İlk 10 dakikanın ardından PowerOfEvil 146 altın geriye düşerken, Fox’un istatistiği ise 39 altın. Tabi bunun en büyük etkilerinden bir tanesi ormancısı ile senkronize olarak hareket ediyor olması. UoL maçlarında alınan ilk kanların %44’ünde katkısı bulunuyor.

asdfgc

Takımın yeni orta koridor oyuncusuna nasıl uyum sağlayacağıda merak konusu. Bahsettiğim gibi Fox oldukça mobil bir orta koridor oyuncusu ve Schalke’de dengelerin kurulmasını zorlaştırabilir. Bu konuda özellikle ormanda oynayan Gilius’un üzerine büyük bir yük düşüyor. Gerekli baskıları kurmak onun için daha zor bir hale gelebilir.
Harita kontrolü bildiğiniz gibi başka önemli bir nokta. Neredeyse her LoL maçında üstüne basa basa vurgulanır. Haritanın en önemli görevlerinden biri olan ejderha kontrolü ise başlı başına bir savaş sebebidir. Gilius bu konuda oldukça baskın bir oyuncu. Takım olarak ilk ejderhaların %56’sını, tüm oyun geneline baktığımızda ise ejderhaların %60’ının kontrolünü ellerine alarak Origen ile birlikte LCS’in ikincisi konumundalar.

Görüş kontrolü konusunda ise takımın ormancısı LCS’in son sırasında. Dakikada 0.75 totem istatistiği ile bu konuya daha fazla ağırlık vermesi gerektiğini gösteriyor. Ayrıca geçtiğmiz mevsim orta koridorda oynayan Eika dakikada 0.61 totem ile ormancı ve destek rolleri dışında en çok totem atan oyuncu olmuştu. Gilius’un totemleme konusunda daha ön plana çıkacak olması Fox’un kaynaklarını totemlerden çok eşyalara doğru yönlendirecektir.

Bu sezon Avrupa LCS gerçekten güçlü konumda. Mevsim arasında hiçbir takım koltuklarını bırakmadı ve yükselme liginden gelen tüm takımlar LCS’e yükselme başarısı gösteremediler. Onların dışında ligde zirve mücadelesi veren bir çok takım var. Fnatic her zaman ki gibi korkulan takımlardan biri, G2 geçtiğimiz mevsimin şampiyonu ve Origen gayet formda olan takımlardan biri. Schalke 04 ise kadrosunda yaptığı ufak değişiklikler ile büyük sonuçlar vaat eden bir takım konumunda. Sene sonunda play-offlara kalırlarsa şaşırmamamız gerekecek. Tabi tüm dünya basının gözleride onların üzerinde olacak. Avrupa LCS heyecanı bugün ile başlıyor. İzlemek isteyenler için bolca heyecana sahne olacağını söyleyebiliriz.